Human Rights Watch: Medzinárodné spoločenstvo musí donútiť Turecko, aby prijímalo Sýrčanov

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 14:13 • 2 min
Human Rights Watch: Medzinárodné spoločenstvo musí donútiť Turecko, aby prijímalo Sýrčanov

ISTANBUL - Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) vyzvala účastníkov medzinárodného summitu, ktorý sa na budúci týždeň uskutoční v Istanbule, aby vyvinuli nátlak na Turecko a prinútili ho otvoriť svoje hranice pre sýrskych žiadateľov o azyl. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Gerry Simpson z HRW dnes povedal, že "uplynul rok, odkedy Turecko uzavrelo svoje hranice pre vojnou najviac sužovanú krajinu na svete, a je najvyšší čas, aby sa predstavitelia svetového spoločenstva ozvali."

 

Svetový humanitárny summit, ktorý sa začne v pondelok v Turecku, sa bude zaoberať budúcnosťou humanitárnej pomoci. Turecko poskytlo útočisko takmer 2,7 miliónom sýrskych utečencov. Pred rokom však sprísnilo opatrenia na hraniciach so Sýriou a na svoje územie prijíma iba veľmi vážne zranených utečencov.

 

Príslušníci tureckej pohraničnej stráže vytláčali v minulých mesiacoch Sýrčanov, ktorí sa pokúšali dostať cez hranice do Turecka, a podľa správ HRW do nich aj strieľali. Ankara však akékoľvek pochybenie odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies