Hulk terčom rasistických posmeškov ruských fanúšikov

NETKY.SK • 1 Október 2014, 09:36 • 2 min
Hulk terčom rasistických posmeškov ruských fanúšikov

MOSKVA - Brazílsky futbalový reprezent v službách Zenitu Petrohrad Hulk sa stal údajne terčom rasistických posmeškov zo strany ruských fanúšikov. Podľa denníka Sport Express sa počas sobotňajšieho zápasu 9. kola ruskej ligy Zenit - Spartak Moskva (0:0) viackrát ozývali smerom k hráčovi tmavej pleti zvuky pripomínajúce opicu.

slovakia

left justify in out

Noviny citovali šéfa Disciplinárnej komisie Ruskej futbalovej federácie Artura Grigorjanca, podľa ktorého sa už začalo vyšetrovanie incidentu. Delegát stretnutia uviedol v zápise dva prípady rasistických posmeškov na adresu Hulka. Brazílsky krídelník, ktorý prišiel do Zenitu v roku 2012, pre ruské médiá uviedol, že počul opičie zvuky od "veľkej skupiny ľudí" a zobral to ako osobnú urážku.

 

Iba v sobotu dostal futbalista Dinama Moskva Christopher Samba dvojzápasový dištanc za gesto, ktorým reagoval na rasistické urážky zo strany priaznivcov mestského rivala Torpeda. Tridsaťročný obranca z afrického Konga ukázal fanúšikom zdvihnutý prostredník. Samba sa za zvoje gesto ospravedlnil a dodal, že chce hrať futbal a nie počúvať rasistické pokriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona