Hujsa je lídrom kanadského bodovania v Kazachstane

NETKY.SK • 25 Január 2014, 09:57 • 2 min
Hujsa je lídrom kanadského bodovania v Kazachstane

PAVLODAR - Slovenský hokejový útočník Martin Hujsa zažíva ďalšiu vydarenú sezónu.

slovakia

left justify in out

Vlani sa stal s tímom Ertis Pavlodar kazašským majstrom a v súčasnosti sú so spoluhráčmi opäť lídrami súťaže a vedú ligový pelotón. Nehovoriac o tom, že bývalý hráč bratislavského Slovana nazbieral už úctyhodných 61 bodov (27+34) a v kanadskom bodovaní kazašskej ligy je na čele. "Som veľmi spokojný. Nečudo, darí sa nielen mne, ale aj tímu, takže je obojstranná spokojnosť. Sme prví, takže verím, že to tak aj zostane. Na zápasy chodí okolo tritisíc priaznivcov, čo viac si priať," vyslovil sa úvodom 34-ročný slovenský hokejista Martin Hujsa, ktorého kočíruje tréner Július Pénzeš a v tíme pôsobí viacero Slovákov.

"V útočnej formácii hrám s českým legionáromTomášom Vakom a Mirom Zálešákom, s ktorým som nastupoval už v mladosti. Myslím si, že nám to celkom ide, veď práve náš útok rozhodol viacero zápasov. Hokej v Kazachstani je na dobrej úrovni, napreduje, približuje sa to k našej lige a kvalitu dodávajú viacerí zahraniční hráči, ktorých je tu neúrekom. Len v našom tíme je ich sedemnásť. Sú tu Slováci, Česi, Rusi, Fíni a Kanaďan. V iných mužstvách sú ešte aj Lotyši, ba aj Angličania. Medzi našich najväčších konkurentov patria kluby ako Arlan Kokšetau, Atyrau Beibarys a Arystan Timertau," prezradil ´Hujer´, ktorý vraví, že život v Kazachstane je v pohode. "Mentalita ľudí je super, sú takí dobráci a snažia sa cudzincom pomáhať. Som tu však sám, rodinka je doma, pretože deti chodia do školy a v spojení sme len cez internet a skype. Prijal by som v novej sezóne angažmán bližšie k domovu a pri súčasnej forme by som si trúfol aj na KHL. Na druhej strane, veď my vlastne hráme KHL - kazašskú hokejovú ligu... (smiech - pozn.). Momentálne sa cítim skvele po fyzickej stránke, doslova ako za mladých čias a strelecky mi to teraz slušne sype. Nuž, uvidíme," dodal hokejový zakončovateľ Martin Hujsa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies