Hugha Jackmana ocenia na dvoch filmových festivaloch

NETKY.SK • 1 September 2013, 13:53 • 2 min
Hugha Jackmana ocenia na dvoch filmových festivaloch

BRATISLAVA - Štyridsaťštyriročný herec dostane ceny na festivaloch v španielskom San Sebastiáne a švajčiarskom Zürichu.

slovakia

left justify in out

Austrálsky herec Hugh Jackman si koncom septembra počas dvoch dní prevezme ceny na filmových festivaloch v španielskom San Sebastiáne a švajčiarskom Zürichu. Štyridsaťštyriročný rodák zo Sydney najprv 27. septembra dostane v San Sebastiáne cenu Donostia za celoživotné dielo a hneď nasledujúci deň mu v Zürichu udelia cenu Golden Icon za prínos kinematografii. Na oboch festivaloch okrem toho premietnu Jackmanovu novú snímku Prisoners, ktorá bude mať svetovú premiéru budúci týždeň na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte.

Hugh Jackman sa stal slávnym vďaka Wolverinovi zo série filmov o mutantoch X-Men (2000, 2003, 2006) a samostatnej snímky o jeho hrdinovi X-Men Origins: Wolverine (2009). Ako Wolverine sa tento rok predstavil aj v rovnomennej snímke, ktorú v slovenských kinách premietajú od 25. júla, a túto rolu si zopakuje aj v snímke X-Men: Days of Future Past. V minulosti si zahral napríklad aj vo filmoch Swordfish: Operácia Hacker (2001), Van Helsing (2004), Fontána (2006), Dokonalý trik (2006), Austrália (2008), Real Steel: Oceľová päsť (2011) alebo v romantickej komédii Kate a Leopold (2001), za výkon v ktorej ho prvýkrát nominovali na Zlatý glóbus. Ten získal až za stvárnenie Jeana Valjeana vo filmovom muzikáli Bedári (2012), pričom za túto rolu ho nominovali aj na Oscara. Herec známy svojím vypracovaným telom, ktorý je tiež zdatným spevákom a tanečníkom, bol v roku 2009 moderátorom 81. ročníka udeľovania Oscarov. Magazín People ho v roku 2008 vyhlásil za najpríťažlivejšieho muža na svete. Od roku 1996 je jeho manželkou o 13 rokov staršia Deborra-Lee Furness, s ktorou má dve adoptované deti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona