Hugh Laurie alias Doktor House s kapelou sa predstaví aj v Bratislave

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 10:49 • 2 min
Hugh Laurie alias Doktor House s kapelou sa predstaví aj v Bratislave

LONDÝN – Britský herec, spisovateľ a hudobník Hugh Laurie, ktorý pred dvomi dňami oslávil 55. narodeniny, je predovšetkým známy z televíznych obrazoviek ako Doktor House.

slovakia

left justify in out

 Už menej známe o ňom je, že sa venuje aj hudbe. Prvé lekcie hry na klavíri absolvoval ako šesťročný, dnes okrem klavíra ovláda aj gitaru, bicie nástroje, harmoniku a saxofón. V rámci Európskeho turné 2014 predvedie svoje muzikantské umenie spolu so svojou kapelou aj na koncerte v pondelok 21. júla v bratislavskej Aegon Aréne NTC.

 

Sprevádzať na turné ho bude kapela The Copper Bottom Band, zložená zo skvelých muzikantov, ktorými sú kontrabasista David Piltch, saxofonista Vincent Henry, ktorý zoznámil Hugha s jeho súčasným producentom, trombonistka Elizabeth Lea, neuveriteľne energická speváčka a dokonalá soulová dáma, ktorá spievala aj s Tinou Turner - Sister Jean McClain, speváčka, skladateľka a gitaristka Gaby Moreno z Guatemaly, bubeník Herman Matthews, ktorý bubnoval na koncertoch a nahrávkach s absolútnou špičkou svetovej hudobnej scény, podobne ako gitarista Mark Goldenberg, ktorého hudobná a skladateľská stopa je vrytá do množstva nahrávok svetových hviezd naprieč hudobnými žánrami.      

 

„Táto kapela hrá teraz najlepšie, lepšie ako kedykoľvek predtým. Myslím, že vám môžem sľúbiť skvelý zážitok,” hovorí o svojom hudobnom sprievode Hugh, pričom o vzťahu k hudbe dodáva: „Splnil som si sen. Byť muzikantom na turné je fantastický život, zahráte koncert, ktorý vás nesmierne baví. Potom nastúpite do autobusu, dáte si pár pohárikov whisky, uložíte sa spať a na druhý deň ste v úplne inom meste, v inej krajine. A potom ďalší príjemný koncert. Veľmi ma to baví.” 

 

Britský herec, hudobník, spisovateľ a komik James Hugh Calum Laurie (*11. 6. 1959, Oxford), sa preslávil v úlohe arogantného doktora v kultovom seriáli Dr. House. Za túto úlohu získal dva Zlaté glóbusy, dve ocenenia Screen Actors Guild Award a šest nominácií na cenu Emmy. Zahral si aj v ďalších seriáloch, televíznych úlohách a v mnohých filmoch: Rozum a cit (1995) s Emmou Thompson a Kate Winslet, 101 dalmatíncov (1996), Muž so železnou maskou (1998), Madam Bette (1998), Myšiak Stuart Little (1999), Myšiak Stuart Little 2 (2002), Let Fénixa (2004), Králi ulice (2008) kultový seriál Čierna zmija a ďalšie. Je známy aj ako autor knižného bestselleru Obchodník so smrťou (1996). 

 

Ako hudobník vydal dva veľmi úspešné albumy, prvým bol v apríli 2011 Let Them Talk, ktorý sa v britskom rebríčku albumov dostal až na druhé miesto, druhý s názvom Didn’t It Rain pridal v máji 2013, aj ten bol úspešný, keď sa v rebríčku dostal na tretie miesto. Európske turné začne Laurie 11. júla koncertom v bulharskej Sofii, predstaví sa v Bukurešti, Belehrade, Záhrebe, talianskom Miláne, susednej Budapešti, rakúskom Grazi, 21. júla ho bude hostiť Bratislava a deň na to Brno. Európsku šnúru zakončí 29. júla v poľskom Štetíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies