Hugh Jackman bude uvádzať 68. ročník cien Tony

NETKY.SK • 12 Február 2014, 13:12 • 2 min
Hugh Jackman bude uvádzať 68. ročník cien Tony

USA - Podujatie, na ktorom každoročne oceňujú najlepšie divadelné a muzikálové výkony uplynulého roka na broadwayských scénach, bude austrálsky herec moderovať už po štvrtý raz.

slovakia

left justify in out

Austrálsky herec Hugh Jackman bude moderátorom 68. ročníka odovzdávania cien Tony, ktoré sa uskutoční 8. júna v Radio City Music Hall v New Yorku. Štyridsaťpäťročný rodák zo Sydney o tom informoval v utorok. "Už sa neviem dočkať," napísal prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

 

Jackman bude odovzdávanie cien Tony moderovať už po štvrtý raz, predtým sa tejto úlohy zhostil v rokoch 2003 až 2005. Za jeho výkon ho dva razy nominovali na cenu Emmy, pričom v roku 2005 ocenenie aj získal. Taktiež má na konte dve ceny Tony. "Sme nadšení, že sa Hugh Jackman vráti, aby moderoval ceny Tony. Hugh je skutočný umelec - herec, spevák a tanečník, robí to všetko prvotriedne. Je perfektný zabávač a jeden z tých, ktorých by ste chceli, aby uvádzali vašu akciu, ktorá sa bude vysielať v televízii," uviedol Jack Sussman zo spoločnosti CBS Entertainment. "Sme nadšení, že sa k nám Hugh opäť raz pripojí v Radio City Music Hall, aby moderoval 68. ročník cien Tony. Hugh je neobyčajný talent a lojálny podporovateľ broadwayskej komunity - či už je na pódiu alebo v publiku. Sme poctení, že ho máme späť ako moderátora," dodali v spoločnom vyhlásení riaditeľka Broadway League Charlotte St. Martin a riaditeľka American Theatre Wing Heather Hitchens. Nominácie na ceny Tony vyhlásia 29. apríla v New Yorku. 

 

Cenu Tony pomenovali po americkej herečke Antoinette Perry, prezývanej Toni. Režisérka a spoluzakladateľka divadelného združenia American Theatre Wing zomrela v roku 1946. Rok po jej smrti založilo združenie cenu Tony, ktorou každoročne oceňujú najlepšie divadelné a muzikálové výkony uplynulého roka na scénach Broadwaya. O víťazoch rozhoduje okolo 750 osobností divadelného priemyslu, medzi ktorými sú napríklad herci či režiséri. 

 

Hugh Jackman sa stal slávnym vďaka stvárneniu Wolverina zo série filmov o mutantoch X-Men (2000, 2003, 2006). Túto úlohu si zopakoval aj v samostatných snímkach o jeho hrdinovi X-Men Origins: Wolverine (2009) a Wolverine (2013). Okrem toho si zahral aj vo filmoch Swordfish: Operácia Hacker (2001), Van Helsing (2004), Fontána (2006), Dokonalý trik (2006), Austrália (2008), Real Steel: Oceľová päsť (2011) alebo v romantickej komédii Kate a Leopold (2001), za výkon v ktorej ho prvýkrát nominovali na Zlatý glóbus. Ten získal až za stvárnenie Jeana Valjeana vo filmovom muzikáli Bedári (2012), pričom za túto rolu ho nominovali aj na Oscara. Vlani sa okrem snímky Wolverine predstavil aj vo filmoch Zmiznutie a Mládeži neprístupné. Herec známy svojím vypracovaným telom, ktorý je tiež zdatným spevákom a tanečníkom, bol v roku 2009 moderátorom 81. ročníka udeľovania Oscarov. Magazín People ho v roku 2008 vyhlásil za najpríťažlivejšieho muža na svete. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.hollywoodreporter.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona