Hugh Grant získal najvyššie ocenenie Britského filmového inštitútu Fellowship

NETKY.SK • 24 Február 2016, 14:51 • 2 min
Hugh Grant získal najvyššie ocenenie Britského filmového inštitútu Fellowship

LONDÝN - Anglický herec Hugh Grant dostal trofej BFI Fellowship, najvyššie ocenenie Britského filmového inštitútu (BFI).

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročný rodák z Londýna si cenu prevzal v utorok na slávnostnej večeri, ktorú v londýnskom hoteli Corinthia usporiadal predseda BFI Greg Dyke.

 

Ocenenie hercovi odovzdal filmový producent Eric Fellner, pričom na ceremoniáli sa zúčastnili aj Henry Cavill, Martine McCutcheon, Bill Nighy a Tom Hooper. Predchádzajúcimi držiteľmi BFI Fellowship sú napríklad Akira Kurosawa, Gérard Depardieu, Clint Eastwood, Martin Scorsese, Ridley Scott, Judi Dench, Tim Burton, Al Pacino či Cate Blanchett.


Hugh John Mungo Grant sa stal známym predovšetkým vďaka romantickej komédii Štyri svadby a jeden pohreb (1994), za výkon v ktorej získal Zlatý glóbus a tiež cenu BAFTA. Už predtým si však zahral v takmer 30 filmoch a seriáloch, medzi ktorými bola napríklad dráma Romana Polańského Horký mesiac (1992) či film Súmrak dňa (1993). Po Štyroch svadbách nasledovali úlohy v snímkach ako napríklad Rozum a cit (1995), Dvaja v tom (1995), Smrtiaca liečba (1996), Notting Hill (1999), Modrooký Mickey (1999), Ako na vec (2002), Láska nebeská (2003), Hudba a text (2007), Atlas mrakov (2012) alebo Krycie meno U.N.C.L.E. (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies