Húfnice Krab sú už na frontovej línii, uviedol Reznikov

NETKY.SK • 9 Jún 2022, 16:05 • 2 min
Húfnice Krab sú už na frontovej línii, uviedol Reznikov

VARŠAVA/KYJEV – Samohybné húfnice AHS Krab poľskej výroby, dodané ukrajinskej armáde Poľskom, sú už na frontovej línii a pripravené na aktívnu účasť v bojoch. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook to vo štvrtok oznámil ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra PAP, podľa poľských médií dorazilo prvých 18 húfnic a podporné vozidlá na Ukrajinu už minulý týždeň. Reznikov spresnil, že po húfniciach M777 a FH70 a samohybných húfniciach CAESAR a M109A3 sú poľské „Kraby“ v poradí už piatym typom platforiem kalibru 155 mm.

 

 

Reznikov zároveň informoval o stave výzbroje ukrajinskej armády a dodávkach zbraní a munície od jej partnerov. Vyslovil pritom osobitné poďakovanie Spojeným štátom, Spojenému kráľovstvu, Poľsku a pobaltským štátom za ich vojenskú podporu Ukrajine v jej boji proti ruským jednotkám na svojom území.

 

 

Ozbrojené sily Ukrajiny už podľa neho dostali „značné množstvo zbraní“, aké by „stačilo na víťaznú obranu pred akoukoľvek armádou v Európe, nie však (tou) z Ruska,“ takže Ukrajina potrebuje ťažké zbrane čo najskôr. Ukrajinský minister obrany osobitne vyzdvihol obetavosť a profesionalitu špecialistov štátneho koncernu Ukroboronprom, ktorí pre potreby armády zreštaurovali alebo opravili stovky jednotiek vojenskej a špeciálnej techniky, vrátane tej ukoristenej od ruských jednotiek.

 

 

Možno vás zaujme: Zelenskyj vyzval na vylúčenie Ruska z FAO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona