Hudobný vedec vydá prvý hudobný album pre mačky, takto bude znieť

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:21 • 2 min
Hudobný vedec vydá prvý hudobný album pre mačky, takto bude znieť

LONDÝN - Hudobná spoločnosť Universal Music plánuje v októbri vydať hudobný album pre mačky. Nahrávku, ktorú plánujú uviesť na trh 28. októbra, vytvoril americký violončelista a hudobný vedec David Teie z Marylandskej Univerzity a štvornohým miláčikom by mala spôsobiť potešenie a upokojovať ich.

slovakia

left justify in out

"Je to najväčšia výzva. Ľudia si myslia, že je to hlúpe, ale ja si myslím, že tak funguje mozog. Všetci vieme, čo je hudba, ale zvieratá k sebe nerátame. Ak sa na to poriadne pozrieme, hlúpa je na tom myšlienka, že len jeden druh má pre seba vhodnú hudbu," vyjadril sa autor, ktorý je v skutočnosti na mačky alergický.


Skladby na albume pozostávajú z rôznych zvukov podobných pradeniu alebo cicaniu, ktoré dopĺňa Teie na svojom violončele či členovia amerického Národného symfonického orchestra. Nahrávka vznikla po tom, ako vedec najprv skúmal hudbu pre tamaríny pinčie (Saguinus oedipus). Jeho experimenty boli úspešné, čo ho motivovalo vytvoriť hudbu aj pre iný živočíšny druh. "Veľa ľudí nechová tamaríny pinčie, tak sme sa rozhodli, že ak to urobíme a predstavíme to verejnosti, budeme šíriť hudbu, mali by sme si vybrať druh, s ktorým trávime veľa času," povedal a vysvetlil, že psom sa nevenoval pre ich mnohé plemená.

 

"Bál som sa, že budem musieť písať hudbu pre teriérov, pre labradorov a tak ďalej, to by všetko spomaľovalo," dodal. Podľa Teieho štúdií je hudba pre mačky najviac efektívna pre jedince, ktoré sú neurotické alebo ich v minulosti týrali.


Spomínaný Universal Music si Teieho projekt všimol po úspešnej kampani na crowdfundingovom portáli Kickstarter a rozhodol sa ho vydať. Stal sa tak prvým významným hudobným labelom uvádzajúcim na trh album, ktorý nie je určený pre ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona