Hudobník Hannig oznámil kandidatúru na českého prezidenta, chce nadviazať na Zemana

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 14:30 • 2 min
Hudobník Hannig oznámil kandidatúru na českého prezidenta, chce nadviazať na Zemana

PRAHA - Český hudobník, producent a predseda strany Rozumní Petr Hannig oznámil dnes svoju kandidatúru na post českého prezidenta.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii povedal, že chce nadviazať na politiku súčasnej hlavy štátu Miloša Zemana, voličom však chce ponúknuť inú formu správania, informoval spravodajský kanál Českej televízie ČT24. Hannigovu kandidatúru podporila aj krajne pravicová strana Národný demokracie Adama B. Bartoša.

 

"Môj súhlas s kandidatúrou bol daný tým, že ďalší oficiálni kandidáti majú úplne odlišnú politickú orientáciu než súčasný prezident. Keby prezident Zeman z akéhokoľvek dôvodu nekandidoval, súčasná politika hlavy štátu by nebola zachovaná," povedal Hannig na margo svojho rozhodnutia uchádzať sa o funkciu hlavy štátu.

 

 

Hudobník Hanning (71) sa o vstup do českej politiky pokúšal už niekoľkokrát. Založil Stranu zdravého rozumu, ktorá teraz pôsobí pod názvom Rozumní. Od roku 2002 pravidelne kandiduje vo voľbách do Poslaneckej snemovne či Senátu.

 

Zeman chce nasledujúci rok vo voľbách svoju prezidentskú funkciu obhajovať. Jeho vyzývateľmi sú napríklad textár a podnikateľ Michal Horáček, bývalý predseda Akademie vied Jiří Drahoš, bývalý šéf automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek, lekár Marek Hilšer či podnikateľ Igor Sládek, uviedla ČT24.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies