Hudobník Geoff Barrow draží pre charitu nahrávanie v jeho štúdiu

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 13:50 • 2 min
Hudobník Geoff Barrow draží pre charitu nahrávanie v jeho štúdiu

LONDÝN - Anglický hudobný producent Geoff Barrow, známy ako líder formácie Portishead, draží pre charitu možnosť nahrávať v jeho hudobnom štúdiu v Bristole.

slovakia

left justify in out

Darca, ktorý do 24. júla podporí jeho online zbierku najvyššou sumou, s ním bude môcť v štúdiu, buď ako sólista alebo so svojou kapelou, stráviť jeden nahrávací deň. Najviac doteraz prispel anonym, ktorý charite poslal 1 400 dolárov (v prepočte 1 254 eur). Toho hudobník prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter vyzval, aby ho kontaktoval.


Štyridsaťštyriročný rodák zo Somersetu sa v online zbierke spojil spolu s organizáciou Breast Cancer Care. Spolu s ňou chcú v rámci iniciatívy získať financie pre športové podujatie určené na podporu ľudí bojujúcich s rakovinou prsníka.


Portishead, ktorí na scéne pôsobia s prestávkami už viac ako 20 rokov, patria k najdôležitejším skupinám trip-hopu a alternatívnej scény. Okrem spomínaného Barrowa vo formácii pôsobia Beth Gibbons a Adrian Utley. Za debut Dummy (1994) dostali prestížnu Mercury Music Prize a magazín Rolling Stone album zaradil medzi 500 najlepších nahrávok všetkých čias. Skupina na úspešnú štúdiovku nadviazala o tri roky neskôr albumom Portishead (1997), z ktorého vyšli single All Mine, Over a Only You.

 

V roku 1998 kapela nahrala koncert s Newyorským filharmonickým orchestrom. Záznam z vystúpenia vyšiel v tom istom roku na VHS a o štyri roky neskôr na DVD pod názvom Roseland NYC Live. Od roku 1999 do roku 2005 sa Portishead vytratili zo scény, na ktorú sa vrátili až v roku 2007 úspešným albumom Third. Kapela sa v roku 2011 predstavila aj slovenským fanúšikom a fanúšičkám na festivale Pohoda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies