Hudobník Donovan dostane cenu John Lennon Real Love Award

NETKY.SK • 9 September 2016, 13:57 • 2 min
Hudobník Donovan dostane cenu John Lennon Real Love Award

NEW YORK - Hudobník a spevák Donovan dostane John Lennon Real Love Award. Rodák zo škótskeho mesta Glasgow si prevezme ocenenie 2. decembra v Symphony Space v New Yorku počas 36. ročníka koncertu, ktorý je venovaný pamiatke zosnulého člena The Beatles Johna Lennona.

slovakia

left justify in out

Podujatie organizuje nezisková organizácia Theatre Within, ktorá sa rozhodla vzdať česť 70-ročnému muzikantovi za jeho dielo i pozitívny sociálny vplyv. "Donovan je nádherná duša, ktorú John pozitívne ovplyvnil. Myslím si, že je milé, že mu Theatre Within udelí John Lennon Real Love Award," povedala v oficiálnom vyhlásení vdova po legendárnom muzikantovi Yoko Ono, ktorá takisto podporuje spomínané podujatie.


Ako prvý získal cenu v roku 2014 fotograf Bob Gruen a vlani ju udelili dramatičke Eve Ensler. "Som nadšený, že dostanem tohtoročnú John Lennon Real Love Award. Môžem tiež povedať, že počas koncertu predstavím spolu so špeciálnymi hosťami skladbu, ktorú skrze mňa napísal John," uviedol Donovan, ktorý v roku 1968 navštívil spolu s členmi The Beatles Indiu.


Donovan, celým menom Donovan Philips Leitch, sa na hudobnej scéne pohybuje od 60. rokov minulého storočia. V roku 1965 debutoval albumom What's Bin Did and What's Bin Hid. Na konte má tiež úspešné nahrávky ako Sunshine Superman (1966), Mellow Yellow (1967), The Hurdy Gurdy Man (1968), Barabajagal (1969), či Cosmic Wheels (1973) a hity ako Catch the Wind, Colours, Sunshine Superman, Mellow Yellow, Jennifer Juniper a Hurdy Gurdy Man. V roku 2012 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V roku 2013 vydal svoj zatiaľ posledný album Shadows of Blue.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies