Hudobník David Koller sa vo februári vydá na slovenské turné

NETKY.SK • 19 December 2016, 13:44 • 2 min
Hudobník David Koller sa vo februári vydá na slovenské turné

BRATISLAVA - Český hudobník David Koller vo februári absolvuje klubové turné po Slovensku. Interpret vystúpi v siedmich slovenských mestách, kde predstaví svoj nový album David Koller & Friends (2016). Koncertnú šnúru odštartuje 3. februára v Žiline, odkiaľ sa presunie do Jasnej, Trenčína, Košíc, Banskej Bystrice, Bratislavy a Nitry. Vstupenky na podujatia sú už dostupné v predpredaji.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky Davida Kollera sa môžu tešiť na výber z jeho sólovej tvorby, pričom jednotlivé skladby na album nahrali kapely a interpreti ako Katarzia, Korben Dallas, Vladimír 518 & Mike Trafik, Kato z Prago Union, Ben Cristovao, Android Asteroid či Hentai Corporation.

 

“Oslovil som kapely a projekty, ktoré sú mi blízke, aby úplne podľa seba prerobili moje pesničky a predstavili ich tak svojim fanúšikom,“ vysvetlil vznik nahrávky muzikant. Mená konkrétnych hostí organizátori podujatí predstavia až na budúci rok. “Dúfam, že na naše koncerty vo februári prídu nielen moji verní, ale aj fanúšikovia kapiel, ktoré sa podieľali na albume a prijali pozvanie na tieto spoločné koncerty. Nebudú to totiž žiadne predkapely so stíšeným zvukom, ale moji rovnocenní parťáci,“ dodal Koller.


David Koller sa preslávil najmä ako člen kapely Lucie, ktorá pôsobí na scéne od polovice 80. rokov minulého storočia, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Skupina nahrala sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je Dobrá kočzka, která nemlsá (2002). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce, Sen alebo Lucie.

 

Koller je tiež známy z formácií Pusa, Žentour alebo Jasná páka. Ako sólový umelec uviedol na trh aj nahrávky David Koller (1993), Kollerband (2003), Nic není nastálo (2006), Teď a tady (2010), Kollerband Unplugged (2012) či ČeskosLOVEnsko (2015). Venuje sa tiež tvorbe filmovej hudby a produkcii.

Termíny slovenského turné Davida Kollera:


3. februára - Žilina, Event House
4. februára - Jasná, Happy End
9. februára - Trenčín, Piano Club
10. februára - Košice, Tabačka
11. februára - Banská Bystrica, Ministry of Fun
14. februára - Bratislava, Majestic Music Club
17. februára - Nitra, Nájomná jednotka 210


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies