Hudobník Bruce Springsteen ponúkol skladbu do filmu o Harrym Potterovi

NETKY.SK • 21 Október 2016, 13:19 • 2 min
Hudobník Bruce Springsteen ponúkol skladbu do filmu o Harrym Potterovi

BRATISLAVA - Americký hudobník Bruce Springsteen prezradil, že v minulosti ponúkol jednu zo svojich skladieb tvorcom série filmov o Harrym Potterovi, tí ju však odmietli.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročný interpret to vyhlásil v rozhovore pre BBC Radio 2. "Skladba sa volala I’ll Stand By You Always a bola celkom dobrá. Bola to pieseň, ktorú som zložil pre svojho najstaršieho syna. Šlo o baladu, ktorá bola veľmi netypická, aby som ju sám naspieval, no myslím si, že do filmu o Harrym Potterovi by sa hodila," vysvetlil hudobník.


Bruce Frederick Joseph Springsteen debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings From Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit Born To Run vydal o dva roky neskôr. Doteraz uviedol na trh 18 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov - Born In The U.S.A. (1984).

 

Až jedenásť jeho nahrávok (deväť štúdioviek, jedna živá nahrávka a jedna kompilácia) dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom zatiaľ naposledy sa mu to podarilo s ostatným albumom High Hopes (2014). Štúdiovka je tiež desiatou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo obsadiť prvú priečku britského albumového rebríčka.

 

Springsteen má zatiaľ na konte 20 cien Grammy, dva Zlaté glóbusy, Oscara a od roku 1999 je členom Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona