Hudobník Bill Laurance vystúpi na Jarných Bratislavských jazzových dňoch

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 15:22 • 2 min
Hudobník Bill Laurance vystúpi na Jarných Bratislavských jazzových dňoch

BRATISLAVA - Zakladateľ Snarky Puppy, vychádzajúca hviezda izraelského džezu a exotická á capella z Kuby sa predstavia už v piatok 7. apríla na Jarných Bratislavských jazzových dňoch v Ateliéri Babylon.

slovakia

left justify in out

Klávesák Bill Laurance je často označovaný za hudobného génia. Trojnásobný držiteľ prestížnej ceny Grammy sa v Bratislave a v Žiline predstaví so sólovým koncertom premiérovo. Laurance získal svoju ostatnú Grammy za štúdiový album Culcha Vulcha (2016), jedenásty album kapely Snarky Puppy. Tento „Jazz Maestro“, ako Lauranceho nazýva denník The Guardian, zvíťazil v kategórii „prelomový počin“ udeľovanej rádiom JazzFM a tento rok bol nominovaný na najlepšieho džezového umelca v rámci cien MOBO.

 

Bill Laurance stojí nielen za celosvetovým úspechom projektu Snarky Puppy. Už so svojím debutom Flint sa v roku 2014 dostal na prvé miesto iTunes Jazz Chart. Nedávno vydal album Live at Union Chapel, ktorý predstaví v Žiline (5. 4.) a v Bratislave na jarných džezákoch 7. apríla. Pianista a skladateľ, ktorý spolupracoval s hviezdami ako Morcheeba, Bobby McFerrin, David Crosby, Jacob Collier, sa na Slovensku predstaví v koncertnej verzii v triu s bubeníkom a basgitaristom.

 

Počas tohtoročných jarných džezákoch bratislavskí fanúšikovia zažijú aj hudobný výlet na exotickú Kubu. Čisto mužská á capella Vocal Sampling má na konte tri nominácie na Latin Gramy Awards. Spolu s vlastnými skladbami spestria večer cover verziami svetových hitov ako Hotel California či Every Breath You Take. A piatkový večer odštartuje talentovaná izraelská speváčka Sivan Arbel, ktorú často kritici označujú ako vychádzajúcu hviezdu newyorskej džezovej scény.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies