Hudobník Aleš Brichta sa druhý raz oženil

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:41 • 2 min
Hudobník Aleš Brichta sa druhý raz oženil

BRATISLAVA - Český hudobník Aleš Brichta sa dnes po druhý raz oženil.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatšesťročný bývalý frontman metalovej kapely Arakain si dnes vzal za manželku 33-ročnú Poľku Joannu Pawliszyn. Svadba sa konala v Prahe na mestskom úrade v mestskej časti Žižkov. Medzi svadobnými hosťami boli napríklad aj podnikateľ Tomio Okamura, Lou Fanánek Hagen z kapely Tři sestry či frontman kapely Olympic Petr Janda.


Brichta a Pawliszyn tvoria pár už viac ako rok a pol. Muzikant bol predtým raz ženatý. Zo vzťahu s bývalou manželkou Vlaďkou má dve deti - dvojčatá Aleša a Michaelu.


Aleš Brichta sa preslávil ako zakladajúci člen spomínanej metalovej kapely Arakain, v ktorej pôsobil v rokoch 1982 - 2002. Nahral s nimi dovedna jedenásť albumov. Popritom sa venoval aj sólovej kariére, v rámci ktorej vydal šesť štúdioviek.

 

Medzi jeho najznámejšie hity patria Dívka s perlami ve vlasech, Barák na vodstřel alebo Nemám. V roku 2012 založil vlastnú kapelu s názvom Aleš Brichta Project. S ňou má na konte nahrávky Údolí sviní (2013) a Anebo taky datel (2015).

 

V roku 2008 ho poslucháči rádia Beat zvolili za osobnosť do Beatovej siene slávy, ktorá je českou obdobou Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies