Hudobníčka Dorota Nvotová vstupuje do strany Demokrati

NETKY.SK • 7 Jún 2023, 14:05 • 2 min
Hudobníčka Dorota Nvotová vstupuje do strany Demokrati

BRATISLAVA - Do mimoparlamentnej strany Demokrati vstupuje pred predčasnými septembrovými parlamentnými voľbami hudobníčka a občianska aktivistka Dorota Nvotová. Na stredajšej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Eduard Heger.

slovakia

left justify in out

Nvotová by sa chcela venovať téme menšín, Rómov aj kultúry, pretože má za sebou niekoľko projektov v týchto oblastiach. Pripomenula, že kultúra prešla počas pandémie ťažkým obdobím a stále nebolo dosť zadosťučinené všetkým umelcom a ľuďom pracujúcim v umeleckom priemysle. Dodala, že posledné roky sa venovala občianskemu aktivizmu, no to na zmenu úplne nestačí. Ako umelkyňa vidí svoje miesto v politike, chce pomôcť strane v kampani.

 

Demokrati sú podľa nej stranou, v ktorej sa stretli pre ňu voliteľní ľudia. Ocenila expremiéra Eduarda Hegera a exministra obrany Jaroslava Naďa za ich postoje po začiatku invázie na Ukrajinu. Heger priblížil, že si na Nvotovej cení jej odvahu a vytrvalosť v boji za ochranu demokracie a spravodlivosti na Slovensku. Do politiky podľa neho vstupuje, pretože sa už nemohla pozerať na sebeckých politikov, ktorí prekrúcajú hodnoty, na ktorých stojí naša spoločnosť a demokracia a šíria v spoločnosti strach. Podpredsedníčka Demokratov Andrea Cocherová pripomenula, že Nvotová vstupuje do strany v čase, keď sú neziskové organizácie pod paľbou lživých útokov politikov. Chcú spoločne podporovať mimovládne neziskové organizácie a občiansku spoločnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona