Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach otvoria M. Dvorský a E. Hornyáková

NETKY.SK • 14 Júl 2011, 16:16 • 2 min
Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach otvoria M. Dvorský a E. Hornyáková

Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach otvoria M. Dvorský a E. Hornyáková

slovakia

left justify in out

img

Už 66. ročník Hudobného leta v Trenčianskych Tepliciach sa uskutoční od 22. júla do 1. septembra v koncertnej sieni Kúpeľnej dvorany. Na 14 koncertoch a štyroch sprievodných podujatiach sa milovníkom hudby, kúpeľným hosťom, domácim a návštevníkom kúpeľného mesta predstavia špičkoví slovenskí aj zahraniční interpreti.
      Najstarší stredoeurópsky festival komornej hudby, ktorého korene siahajú do roku 1937, otvoria svetové operné hviezdy Miroslav Dvorský a Eva Hornyáková reprezentatívnym koncertom. Ako uviedol pre TASR Dvorský, program úvodného koncertu ešte nie je presne stanovený, ale bude stavaný poslucháčsky. "Určite vyberieme pekné árie zo svetových opier, duetá. Možno zaspievame dueto a pieseň aj z klasickej operety a možno aj nejaké talianske piesne," komentoval otvárací koncert Dvorský. "Chceme urobiť pekný ľúbivý mix, samozrejme, budeme sa snažiť, aby kvalita bola maximálna, aby sme všetkým vyšli v ústrety," doplnil sólista Opery SND.
      Medzi ďalšie hviezdy festivalu patrí Orchester Slovenskej filharmónie, Hummelovo sláčikové kvarteto, Komorný súbor AD LIBITUM či klavírny virtuóz Marcel Štefko. V rámci sprievodných podujatí vystúpi so svojou vokálnou šou skupina Fragile, The Gospel Family a česká speváčka Lenka Filipová. Na festivale bude zastúpené aj divadlo. Z Prahy pricestujú do Trenčianskych Teplíc Karel Roden a Jana Krausová, ktorí sa predstavia v tragikomédii Otevřené manželství.
      Minulý rok navštívilo podujatie 2500 návštevníkov. Organizátor festivalu - Kúpele Trenčianske Teplice sa tento rok rozhodol rozšíriť koncertné priestory. K tradičným koncertom v sále Kúpeľnej dvorany pribudne aj koncert duchovnej a sakrálnej komornej hudby v rímskokatolíckom Kostole sv. Štefana, na ktorom si návštevníci zdarma vypočujú Chorus Angelorum Ensemble.
      Najstarší stredoeurópsky hudobný festival ukončí 1. septembra záverečný koncert, na ktorom vystúpia s áriami klasikov Jolana Fogašová, Otokar Klein a Štátny komorný orchester Žilina pod vedením dirigenta Martina Mázika.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies