Hudobná scéna potrebuje po terore z Paríža finančnú injekciu

NETKY.SK • 25 November 2015, 17:51 • 2 min
Hudobná scéna potrebuje po terore z Paríža finančnú injekciu

PARÍŽ - Predaj vstupeniek na koncertné podujatia v Paríži klesol iba počas víkendu po teroristických útokoch z 13. novembra o 50 percent. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka však pokles činil až 80 percent.

slovakia

left justify in out

Odborová organizácia Prodiss, ktorá združuje majiteľov okolo 340 koncertných siení, ale aj organizátorov a agentúry ponúkajúce hudobné podujatia, potvrdila dnes v tejto súvislosti pre agentúru DPA, že hudobná scéna potrebuje pomoc.

 

Francúzska ministerka kultúry Fleur Pellerinová už skôr avizovala zriadenie fondu solidarity vo výške štyroch miliónov eur, čo Prodiss na jednej strane privítal, na strane druhej považuje za finančne nedostatočné opatrenie. Podľa názoru jeho predstaviteľov je strednodobo potrebná pomoc vo výške 50 miliónov eur. Tieto finančné prostriedky by mali prispieť aj k posilneniu bezpečnostných opatrení v dejiskách koncertov a ich okolí.

 

Väčšina obetí novembrových parížskych teroristických útokov prišla o život v koncertnej sieni Bataclan počas koncertu americkej rockovej formácie Eagles of Death Metal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies