Hudec v Nitre skončil, Mikuš asi odíde, Cléber má zmluvu

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 13:01 • 2 min
Hudec v Nitre skončil, Mikuš asi odíde, Cléber má zmluvu

NITRA - Slovenský futbalový tréner Ladislav Hudec uzavrel svoje pôsobenie v FC Nitra, kde pôsobil štyri mesiace.

slovakia

left justify in out

Jemu na lavičke a jeho zverencom na trávniku sa nepodarilo zotrvať v najvyššej súťaži a po nedávno skončenom ročníku 2013/2014 zostúpili do druhej ligy. V prípade klubu spod Zobora sa tak stalo po deviatich sezónach účínkovania medzi slovenskou elitou.

 

"Mrzí ma, že sme ligu neudržali, ale aj zostup patrí k životu. Nie je to tragédia. Mám novú skúsenosť v trénerskej praxi, mesiace v Nitre nepovažujem za premárnené. Funkcionári Nitry prejavili záujem o pokračovanie spolupráce, absolvoval som stretnutie aj s primátorom mesta, ale napokon sme to vyhodnotili tak, že po naplnení zmluvy novú neuzavrieme," uviedol pre denník Šport 57-ročný kormidelník Ladislav Hudec. 

 

Futbalový život v Nitre stojí na križovatke, o ďalšom smerovaní majú rozhodnúť najbližšie dni. Termín letnej prípravy je stanovený na pondelok 23. júna, meno Hudecovho nástupcu nie je známe. "Čakajú nás rozhovory s mestom Nitra, prioritou je zodpovedanie ekonomických otázok, od ktorých sa bude odvíjať všetko ostatné," citoval portál nitra.sme.sk slová generálneho manažéra klubu Jozefa Petrániho, ktorý ďalej skonštatoval: "Pokiaľ ide o trénerskú otázku, je predpoklad, že voľba padne na niekoho z domácich zdrojov, kto pozná pomery. Na druhej strane to však pokojne môže byť aj niekto iný. Na tieto úvahy je zatiaľ priskoro." 

 

V hráčskom kádri príde s určitosťou tiež k zmenám. Veľmi náročné bude v Nitre udržať Matúša Mikuša, ktorý nastrieľal na jar sedem gólov. Nie je vôbec isté, či ich bude 22-ročný zakončovateľ dávať aj v nižšej súťaži. "Hoci by sme si Matúša radi udržali, druhá liga mu asi bude priúzka, navyše o strelca jeho kvalít bude určite veľký záujem," poznamenal J. Petráni. 

Viacero hráčov má pod Zoborom ešte platnú zmluvu. "Kontrakt sme podpísali s brankárom Stránskym, ktorý by mal byť jednotkou v našej bránke. Platné kontrakty majú aj Cléber, Špalek, Šmehyl aj ďalší hráči, stavať teda máme na kom. Do budúcnosti sa chceme orientovať na talenty z našej mládeže, ktorých by po stanovení vysokých športových cieľov v podobe okamžitého návratu do najvyššej súťaže doplnili aj kvalitné posily," dodal generálny manažér FC Nitra filozofiu klubu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona