Hudba ako liek? Najnovšie výskumy prichádzajú s prevratnými výsledkami!

NETKY.SK • 17 Február 2018, 08:50 • 2 min
Hudba ako liek? Najnovšie výskumy prichádzajú s prevratnými výsledkami!

CAMBRIDGE – Vedci prišli k zaujímavým výsledkom, prečo majú niektorý jedinci zimomriavky pri počúvaní hudby.

slovakia

left justify in out

Prichytili ste sa, že pri počúvaní hudby mávate zimomriavky? Tento jav ste pravdepodobne hodili za hlavu a neprikladali mu špeciálny význam. Vedci však zistili, že tento prejav ľudskej mysle má práve naopak veľký význam. Patríte k ľuďom s unikátnym mozgom!

 

Bývalý študent Harvadu Matthew Sachs sa rozhodol uskutočniť výskum a požiadal 20 študentov o spoluprácu.  Na základe štúdie a pozorovaní Sachs zistil, že na hudbu pozitívne reagovala až polovica skupiny, čo sa prejavilo aj na ich tele formou tzv. husej kože. Spomínané štruktúry majú podľa výskumu hustejší objem vlákien, ktoré spájajú sluchovú kôru s oblasťami, ktoré spracovávajú emócie, takže môžu spolu lepšie komunikovať, uviedol portál Neuroscience News.

 

Matthew Sachs chce tieto poznatky využiť a zistiť, či by sa takéto reakcie nedali využiť pri liečbe rôznych ochorení, napríklad, ak človek trpí depresiou či inými psychickými problémami. Depresia, ktorá je v súčasnej spoločnosti čoraz častejšia, by sa pravdepodobne mohla dať liečiť terapiou, ktorú by sprevádzalo práve počúvanie muziky.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies