Hudák: Žiadosti o podporu na OZE pre domácnosti nevypĺňali žiadne roboty

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:15 • 2 min
Hudák: Žiadosti o podporu na OZE pre domácnosti nevypĺňali žiadne roboty

BRATISLAVA - Pri vypĺňaní žiadostí o podporu na obnoviteľné zdroje energie (OZE) pre domácnosti z projektu 'Zelená domácnostiam', ktorého 2. kolo štát spustil 1. februára, sa nepoužili tzv. internetové roboty.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes na brífingu po rokovaní vlády minister hospodárstva SR Vazil Hudák v reakcii na medializované podozrenia, že veľmi krátko po spustení výzvy cez internet dostali žiadatelia o podporu pridelené vysoké poradové čísla.

 

"Vyskytli sa nejaké narážky, že žiadosti, ktoré musia občania - domácnosti podávať na to, aby získali podporu z tohto projektu, boli vyplňované nejakými robotmi alebo počítačmi, automatmi. Môžem však zodpovedne vyhlásiť, že k ničomu takému neprišlo," spresnil.

 

To, že pridelené čísla žiadateľom veľmi rýchlo 'naskakovali' v prvých minútach, keď sa otvorilo druhé kolo, súviselo podľa neho s tým, že čísla nadväzovali už na prvé kolo, ktoré sa realizovalo ešte počas januára 2016. "Tí žiadatelia, ktorí si podali žiadosti aj v druhom kole, ich čísla automaticky už nadväzovali na tie čísla, ktoré boli v prvom kole. Pridelené čísla poradovníka teda hneď 'vyskočili' na úrovne okolo 3000," vysvetlil minister.

 

Tým, že rezort hospodárstva dlhodobo podrobne informoval o možnom ďalšom kole výzvy, tak žiadateľov o podporu bolo v druhom kole podľa neho "veľmi veľa". Hneď v prvý deň vyhlásenia druhého kola bolo podľa Hudáka v každom momente na stránke 'Zelená domácnostiam prihlásených vyše 200 ľudí. Celkom sa za prvý deň evidovalo vyše 6000 uchádzačov.

 

Podľa Hudáka sa prijali preventívne opatrenia na to, aby vyplňovanie žiadosti o podporu s pomocou nejakého počítačového automatu nebolo možné. Jedným z nich je podľa neho požiadavka formulára, pre overenie prepísať náhodné písmená a číslice. "Aj v tomto prípade, aj do budúcnosti urobíme teda všetko pre to, aby k žiadnemu zneužitiu nedochádzalo," dodal Hudák.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies