Hudák: Štát chce mať v SE silnejšie slovo, možnosti sú zatiaľ otvorené

NETKY.SK • 21 Október 2015, 16:18 • 2 min
Hudák: Štát chce mať v SE silnejšie slovo, možnosti sú zatiaľ otvorené

BRATISLAVA - Štát chce mať v Slovenských elektrárňach (SE), kde teraz vlastní menšinový 34-% podiel, silnejšie slovo. Akým spôsobom to dosiahnuť je zatiaľ otvorené, uviedol po dnešnom rokovaní vlády minister hospodárstva Vazil Hudák (nominant Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

"Nechcem predbiehať udalosti, čakáme na analýzu, ktorú pripravuje skupina odborníkov pod záštitou Slovenského plynárenského priemyslu," pripomenul šéf rezortu hospodárstva.

 

Jednoznačne preto neodpovedal ani na otázku, či existuje reálna možnosť, že sa Slovensko nebude uchádzať o akcie patriace v súčasnosti Enelu, ak sa štátu podarí vyrokovať takú zmenu v akcionárskej zmluve, ktorá by napríklad zabezpečila právo veta v niektorých kľúčových otázkach.

 

"Podľa toho, aké budú tie alternatívy, môže ich byť niekoľko. Pôjde nám o to, aby sme mali silnejšie slovo v rámci Slovenských elektrární. Akým spôsobom to bude, nechám zatiaľ na výber podľa tých alternatív," reagoval Hudák.

 

Taliansky Enel rokuje v súčasnosti o predaji polovice svojho 66-% podielu v SE exkluzívne s českým Energetickým a průmyslovým holdingom (EPH). O predaji zvyšných akcií sa má rozhodnúť po dostavbe jadrovej elektrárne Mochovce, ktorá je momentálne pre štát prioritou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies