Hudák: Na Slovensko možno príde päť veľkých investícií

NETKY.SK • 4 Január 2016, 12:00 • 2 min
Hudák: Na Slovensko možno príde päť veľkých investícií

BRATISLAVA - Na Slovensko by mohlo prísť päť veľkých investícií s hodnotou nad 100 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Z týchto päť väčších investičných projektov sú dva nové a tri plánujú rozšíriť svoje aktivity na Slovensku," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA minister hospodárstva Vazil Hudák. O konkrétnostiach zatiaľ minister nechcel hovoriť.


Minister nevedel povedať, či sa podarí s investormi uzavrieť zmluva ešte do blížiacich sa parlamentných volieb. "V spolupráci s agentúrou SARIO pracujeme na nových investičných projektoch. Či sa dokážu zmluvy s týmito investormi uzavrieť do volieb, je s otáznikom. Ale v tejto oblasti nejde o politiku a nejde o to, aby sme stoj čo stoj uzatvárali zmluvy do volieb. Ide o to, aby sa dosiahla korektná dohoda. Verím však, že do volieb budem môcť dve z týchto väčších investícií verejne oznámiť," konštatoval Hudák.


Premiér Robert Fico v decembri prezradil, že štát rokuje o investíciách v objeme jednej miliardy eur. Veľká IT investícia by mala byť podľa predsedu vlády umiestnená pri Banskej Bystrici. Do tejto lokality vraj smeruje ešte jeden investor. Spolu by mali vytvoriť 2 500 nových pracovných miest.


Podľa premiéra kabinet disponuje informáciami, že ďalší investori majú záujem podať na vládu svoje žiadosti o poskytnutie investičných stimulov, napríklad z papierenského priemyslu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona