Hudák: Malé a stredné podniky sú kľúčové pre udržanie slovenskej ekonomiky

NETKY.SK • 19 Február 2016, 13:31 • 2 min
Hudák: Malé a stredné podniky sú kľúčové pre udržanie slovenskej ekonomiky

BRATISLAVA – Malé a stredné podniky sú kľúčové pre udržanie slovenskej ekonomiky, keďže medzi veľkých hráčov patria väčšinou zahraničné firmy.

slovakia

left justify in out

Skonštatoval to vo štvrtok (18. 2.) pre TASR minister hospodárstva Vazil Hudák (nominant SMER-SD) v rámci konferencie Perspektívy spracovateľského priemyslu SR.

 

"Ide o kľúčovú časť naozaj slovenskej ekonomiky. Väčšina tých veľkých hráčov na Slovensku sú zahraničné firmy, sú to hlavne automobilky, ale aj firmy ako Samsung, U. S. Steel. Naším zámerom v pripravovanom zákone o malých a stredných podnikoch je podporiť slovenské podnikateľské subjekty. Podpora spočíva jednak vo vytvorení legislatívnych rámcov, ktoré by znížili záťaž regulácií na podniky, respektíve vytvorili nové stimuly pre ich zakladanie," povedal minister. Podľa jeho slov by sa mali zaviesť také finančné nástroje, ktoré sú viazané buď na európske fondy alebo na vytváranie fondov rizikového kapitálu, Slovenský investičný holding a iné.

 

"Zdôraznená je aj potreba viazania nových legislatívnych aktov, ktoré sa budú prijímať na Slovensku, na takzvanú dopadovú štúdiu. Vyhodnotenie týchto legislatívnych aktov ministerstvom hospodárstva z hľadiska ich možných pozitívnych alebo negatívnych dopadov. Budeme sa snažiť eliminovať takzvané legislatívne nápady, ktoré by mohli obmedzovať činnosť podnikov," povedal Hudák. Zákon by mal podľa jeho slov vytvoriť lepšie prostredie, flexibilnejšie, otvorenejšie, s lepším prístupom k financovaniu a lepším prepojením na vedu, vzdelávanie a potom na aplikovaný výskum.

 

Konferenciu na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave zorganizovali Zväz automobilového priemyslu SR, Zväz strojárskeho priemyslu SR spolu s Asociáciou priemyselných zväzov. Špičkoví odborníci slovenského priemyslu sa zaoberali podmienkami udržateľnosti pozícií slovenských podnikov na priemyselnej mape Európy. Iniciatívu "Inteligentný priemysel" na pôde univerzity predstavili reprezentanti nosných odvetví spracovateľského priemyslu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies