Hudák: Analýzu o posilnení pozície štátu v SE predstavíme na budúci týždeň

NETKY.SK • 2 December 2015, 15:22 • 2 min
Hudák: Analýzu o posilnení pozície štátu v SE predstavíme na budúci týždeň

BRATISLAVA - Analýzu o posilnení pozície štátu v Slovenských elektrárňach (SE) predstaví Ministerstvo hospodárstva (MH) SR na budúci týždeň. Uviedol to dnes po rokovaní vlády minister hospodárstva Vazil Hudák. Prípravu analytického materiálu majú na starosti Slovenský plynárenský priemysel (SPP) a poradenská spoločnosť KPMG.

slovakia

left justify in out

Výsledky analýzy budú podľa Hudáka zverejnené, keď bude k dispozícii jej finálne znenie. "Predpokladám, že budúci týždeň budeme môcť povedať o detailoch tejto analýzy, o výsledkoch, ale aj o konkrétnych krokoch, ktoré slovenská vláda urobí, a to tak, ako sme deklarovali už niekoľkokrát, aby Slovensko malo silnejšie postavenie v rámci Slovenských elektrární," priblížil minister. Pripomenul zároveň, že existujú rôzne spôsoby, ako tento cieľ dosiahnuť. "Máme, žiaľ, pozíciu minoritného akcionára, ktorú sme zdedili ako výsledok privatizácie Slovenských elektrární," podčiarkol.

 

Predseda predstavenstva SPP Štefan Šabík 20. októbra 2015 na brífingu v rámci konferencie "Bezpečné dodávky energie - Secure Energy Suply 2015" informoval, že analýza výhodnosti posilnenia vplyvu SR v SE ešte nie je ukončená. "Momentálne prebieha spracovanie analýzy a keď budeme s ňou hotoví, tak ju posunieme Ministerstvu hospodárstva SR," poznamenal Šabík.

 

Zdôraznil zároveň, že úlohou SPP je na požiadanie rezortu hospodárstva spracovať analýzu, na základe ktorej sa bude vláda SR rozhodovať, ako posilní alebo neposilní svoj vplyv v SE. "Našou úlohou (SPP) je urobiť analýzu a z nej získať nejaké výsledky. Odporúčania budú potom už na odborných konzultantoch," poznamenal. O posilnení vplyvu štátu v SE nechcel špekulovať. "To bude rozhodnutie vlády," konštatoval v októbri Šabík.

 

Analýza spracovávaná tímom z SPP a zo spoločnosti KPMG má podľa Šabíka podobu obvyklých analýz typu due diligence. "Sú to najmä záležitosti, ktoré súvisia s ekonomikou, návratnosťou investícií, právnymi vecami, akými sú zmluvy a posúdenie určitých rizík," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies