Hudacký: KDH je dosť skúsené, aby zanalyzovalo neúspešné voľby

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 12:01 • 2 min
Hudacký: KDH je dosť skúsené, aby zanalyzovalo neúspešné voľby

BRATISLAVA – KDH je podľa podpredsedu hnutia Jána Hudackého dosť skúsenou stranou, aby vedelo s chladnou hlavou zanalyzovať neúspešné prezidentské voľby.

slovakia

left justify in out

Rada KDH bude hodnotiť prezidentské voľby v sobotu v Bojniciach. Ako povedal dnes pre agentúru SITA Hudacký, v hnutí rešpektujú rozhodnutie svojho prezidentského kandidáta Pavla Hrušovského, ktorý sa vzdal postu predsedu poslaneckého klubu, a tiež podpredsedu hnutia Pavla Abrhana, ktorý sa vzdal svojej politickej funkcie po výsledku v prezidentských voľbách. Hrušovský v nich získal podporu 3,3 percenta voličov. Hudacký napriek rezignácii dvoch funkcionárov očakáva diskusiu členov rady k situácii a tiež návrhy opatrení, aby sa strana vedela dostatočne zmobilizovať do najbližších volieb, ktorými sú voľby do Európskeho parlamentu.

 

Po vzdaní sa Abrhana funkcie podpredsedu hnutia je voľné jedno miesto v predsedníctve KDH. Kompetenciu voliť členov predsedníctva má Rada KDH. Hudacký však neočakáva, že by podpredsedu zvolila už v sobotu. „Predpokladám, že doplňujúca voľba člena predsedníctva bude na ďalšej rade a nie teraz,“ uviedol. Rovnako je voľné aj miesto predsedu poslaneckého klubu. Ešte v pondelok predseda KDH Ján Figeľ avizoval, že poslanci zvolia predsedu klubu v sobotu. Podľa informácií agentúry SITA by Hrušovského mohli nahradiť Pavol Zajac alebo Martin Fronc, Hudacký sa však k týmto menám nechcel vyjadrovať. 

 

Hrušovský a Abrhan sa funkcií vzdali na rokovaní predsedníctva, ktoré bolo v pondelok v Častej Papierničke. Predsedníctvo zároveň rozhodlo, že v septembri bude mimoriadne volebný snem hnutia. KDH máva volebné snemy raz za štyri roky po parlamentných voľbách. 

 

Rada KDH má schváliť aj program hnutia do eurovolieb. Podľa Hudackého budú tieto voľby kľúčovým faktorom pre získanie a potvrdenie dôvery členov a sympatizantov KDH. Dominantnou súčasťou programu kresťanských demokratov do týchto volieb je ochrana tradičných hodnôt, ako je rodina a ochrana života. „Chceme sa však v programe venovať aj oblasti zamestnanosti, rodinného podnikanie, medzigeneračnej solidarity v rodinách,“ povedal. KDH podľa neho bude naďalej presadzovať národnú suverenitu a to nielen v eticko-kultúrnych oblastiach, ale aj v ekonomike, a to napríklad pri harmonizácii daní z príjmov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies