Hudáčka zaskočila komorná atmosféra v bratislavskej aréne: Voľakedy to tu žilo viac, tvrdí brankár

NETKY.SK • 26 September 2018, 10:52 • 2 min
Hudáčka zaskočila komorná atmosféra v bratislavskej aréne: Voľakedy to tu žilo viac, tvrdí brankár

BRATISLAVA - Utorňajší duel Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Moskva priniesol priamo konfrontáciu dvoch slovenských brankárov, čo je v rámci nadnárodnej súťaže ojedinelý jav.

slovakia

left justify in out

Úspešnejší bol Július Hudáček v drese ruského klubu, ktorý sa tešil z víťazstva 4:1 proti ďalšiemu reprezentantovi Marekovi Čiliakovi. Rodák zo Spišskej Novej Vsi predviedol spoľahlivý výkon, zlikvidoval 24 streleckých pokusov a "červeno-bielym" pomohol k tretiemu triumfu za sebou.

"Prvá tretina bola slabá z oboch strán. Bolo to rozhárané, Slovan tam mal nejaké šance, ale napokon sme ju vyhrali my a v šatni sme si povedali, že musíme zapnúť. Druhé dejstvo bolo potom z našej strany výborné, ale domácich podržal brankár Čiliak. Tesne pred druhou sirénou som dostal gól, keď som vôbec nevidel puk. Na začiatku tretej tretiny sme však pridali ďalší presný zásah a potom sme kontrolovali dianie na ľade," zhrnul zápas 30-ročný gólman, ktorého nepotešila divácka kulisa: "Som z toho sklamaný, ale dúfam, že Slovan začne vyhrávať a ľudia budú chodiť na hokej. Po minulé roky sa tu každý tešil."

Starší z bratov Hudáčkovcov zavítal do Bratislavy aj pred rokom, keď ešte hájil farby Severstaľu Čerepovec. So svojim predchádzajúcim zamestnávateľom však prehral v slovenskej metropole 4:5 po samostatných nájazdoch.

 

img

 

"Vtedy to bol môj prvý zápas v Bratislave. Mal som tu aj nejaké stretnutia, musel som za dva dni vybaviť veľa vecí. Teraz som riešil len najdôležitejšiu povinnosť, víza pre rodinu, aby mohla letieť s nami do Moskvy a to bolo všetko. Viac som sa sústredil na zápas, odosobnil som sa od toho, že hráme v Bratislave a možno mi v lepšej koncentrácii pomohla aj komorná atmosféra," vysvetľoval.

Zatiaľ čo v predchádzajúcej sezóne bol Hudáček jasnou brankárskou jednotkou Čerepovca, v Spartaku Moskva má náročného konkurenta v podobe Rusa Nikitu Bespalova. Skúsený tridsiatnik pôsobí v klube od ročníka 2016/17 a v minulej edícii KHL mal výborné štatistiky.

 

img

 

"Je to asi najťažší súper v boji o post jednotky od čias môjho pôsobenia v Košiciach, kde som sa pasoval o miesto s Mirom Lipovským. V ostatných sezónach bolo vždy dopredu určené, že budem chytať ako jednotka, ale tentoraz to tak nebolo. Bespalov mal dve vynikajúce sezóny v Spartaku, tréner ho pozná a klub s ním podpísal zmluvu na ďalšie dva roky. Ja som preto vďačný za každý zápas," vyjadril sa Hudáček, ktorý odchytal v aktuálnom ročníku 2018/2019 už sedem duelov s úspešnosťou zákrokov 93,8 % a priemerom 1,54 inkasovaného gólu na zápas. Bespalova nepustil do bránky od 7. septembra.

"Ruskí novinári mi pri rozhovoroch stále pripomínali, že so Slovákmi boli v Spartaku vždy spokojní a hovorili mi, aby som sa uviedol rovnako ako oni v úvodných ročníkoch KHL. Spartak je väčší klub ako Čerepovec, tam to bolo viac rodinné. V Moskve na nás po dvoch prehrách už vyvíjali tlak. Zatiaľ však hráme dobre a všetko je v poriadku. Našim cieľom je urobiť prvé kolo play-off," dodal účastník šiestich svetových šampionátov, ktorý sa na tému reprezentácie nechcel ešte vyjadrovať, pretože do úvodného zrazu v tejto sezóne zostáva viac ako mesiac.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies