Hudáček vypočítal šance Slovana na play off: Musíme vyhrať aspoň 7 duelov

NETKY.SK • 16 Január 2015, 10:06 • 2 min
Hudáček vypočítal šance Slovana na play off: Musíme vyhrať aspoň 7 duelov

BRATISLAVA - Hoci sa Liborovi Hudáčkovi podarilo naštartovať bratislavský Slovan vo štvrtok tým najideálnejším spôsobom, na tímovú radosť po zápase to napokon nestačilo. Osobne preto vypočítal, že jeho mužstvo musí na účasť v play off triumfovať aspoň v siedmich z najbližších trinástich duelov. Napriek nepriaznivej tímovej situácii ho teší vlastná miniséria, v rámci ktorej sa radoval z gólu už v treťom dueli za sebou.

slovakia

left justify in out

Slovan sa v tretej tretine súboja proti Soči (3:5) ešte postavil na nohy, v zakončení sa však opäť výraznejšie nepretrhol a tri strelené góly na efektívne hrajúceho súpera nestačili. "Rozhodli dva rýchle góly v druhej tretine a naša 5-minútová presilovka. Mohli sme ju viac využiť," uviedol Hudáček. Všetko však mohlo byť inak, ak by spoluhráči nadviazali na jeho otvárací gól z 13. minúty. "Videl som, že sa mi obranca snaží vypichnúť puk. Chcel som trošku pribrzdiť a ísť na forhend, nakoniec som nemal inú možnosť len dávať to hore bekhendom. Bola z toho pekná akcia," opísal gólový moment krídelník "belasých".

 

Pre neho to bol už tretí presný zápis v treťom stretnutí za sebou. Keď sa už nedarí tímovo, raduje sa aspoň z rozbehu osobnej produktivity. "Osobne ma to teší, lepšie sa mi hrá. Som uvoľnenejší, cítim na sebe väčšiu pohodu a nie ťarchu toho, že som dlho neskóroval. Dúfam, že v tomto budem pokračovať," zaželal si Hudáček. 

 

V uplynulých ôsmich dueloch sa Slovan tešil z víťazstva len raz, keď triumfoval na ľade Lokomotivu Jaroslavľ 2:0. Nedávny trip mu síce vyniesol päť bodov, no na výraznejší útok smerom k vyšším poschodiam tabuľky to nestačilo. Dvadsaťštyriročný útočník má v postupovej matematike do vyraďovacích bojov jasno. "Síce sa nám play off vzďaľuje, máme ešte trinásť zápasov a musíme z nich minimálne sedem vyhrať. Doma som si to prepočítal a malo by to stačiť. Nevzdávame sa, hoci je to päťdesiat na päťdesiat. Hlavne pred vlastnými fanúšikmi musíme víťaziť. S takýmito mužstvami je to však dvakrát ťažšie, keď sem prídu len brániť a brániť," dodal Hudáček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona