Hudáček sklamaný zo zbytočnej prehry: Asi je to naša mentalita

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 09:34 • 2 min
Hudáček sklamaný zo zbytočnej prehry: Asi je to naša mentalita

PETROHRAD - Dve tretiny si držal čisté konto, po záverečnej siréne však odchádzal so sklonenou hlavou. Brankár Július Hudáček si v stredajšom zápase s Bieloruskom dlho udržiaval "nulu" a dával slovenskému mužstvo nádej na víťazstvo.

slovakia

left justify in out

V treťom dejstve však prišiel nepochopiteľný výpadok tímu, ktorý prenechal aktivitu súperovi, od 43. do 58. minúty inkasoval Hudáček štyrikrát a všetky nádeje na trojbodový zisk sa zmenili na prach. Štvrťfinálové ambície Slovákov tak dostali poriadnu ranu, keďže v B-skupine zostali na šiestich bodoch a pred sebou majú už iba duely so silnejšími súpermi - Kanadou, Fínskom a USA.

 

"Neviem, čo sa stalo za stavu 2:0. Hrali sme dovtedy dobre, neviem, či Bielorusi začali hrať lepšie. Zbytočne prehratý zápas...," ťažko hľadal správne slová 27-ročný brankár. Pri góle na 1:2 dal Jurajovi Mikušovi jasne najavo, že ak by strelu hokejkou netečoval, tak by puk chytil. Viac ho však mrzel vyrovnávajúci zásah Bielorusov, pri ktorom slovenskí zadáci vydláždili Gavrusovi diaľnicu: "Škoda toho. Bolo to v hre štyroch na štyroch, ešte nič nebolo stratené. Úplne zbytočný gól."

 

Nie je to prvýkrát, čo Slováci "prešustrovali" jasné vedenie a skomplikovali si situáciu. Aj v prípravnom dueli v Skalici viedol Cígerov tím nad Dánskom 3:0 a napokon vydrel výhru až v predĺžení. "Neviem, či je to naša mentalita... Dve tretiny hráme super, príde tretia a ideme brániť. To je úplna somarina. My musíme hrať rovnako aktívne, ako prvé dve tretiny. Dovtedy si nevytvorili Bielorusi nič. Prestali sme hrať a to sa nám vypomostilo," hneval sa Hudáček, ktorý dostal na základe rotačného systému prednosť pred Branislavom Konrádom. V mixzóne netajil, rovnako ako jeho spoluhráči, obrovské sklamanie. "Bol to zápas o štvrťfinále. Ak by sme ho vyhrali, mali by sme to úplne super nasmerované. Neviem, čo k tomu povedať... Sami sme sklamaní."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies