Hudáček najužitočnejším hráčom aj najlepším brankárom

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 07:56 • 2 min
Hudáček najužitočnejším hráčom aj najlepším brankárom

ŠTOKHOLM - Premiérové odovzdávanie ocenení vo švédskej hokejovej SHL ovládol slovenský reprezentant Július Hudáček.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný brankár tímu Örebro Hockey sa stal v hlasovaní 48 odborníkov z radov hráčov, trénerov aj novinárov najužitočnejším hokejistom SHL v sezóne 2014/2015. Hudáček dostal v súčte 211 bodov, o 13 viac ako jeho tímový kolega, útočník Derek Ryan. Okrem toho sa rodák zo Spišskej Novej Vsi stal aj najlepším brankárom. Hudáček triumfoval pred Joelom Lassinanttim z Luley a Markusom Svenssonom zo Skelleftey.


Cena pre najlepšieho útočníka pripadla už spomenutému Derekovi Ryanovi z Örebra, najlepším obrancom sa stal Cory Murphy z majstrovského Växjö a najlepším trénerom Hans Wallson z tímu neúspešného finalistu Skelleftey. Nováčikom sezóny je krídelník Marcus Sörensen z Djurgaardenu. Ceny odovzdali v pondelok 27. apríla, udalosť vysielala v priamom prenose televízia C More.


"Je to pre mňa veľká česť a chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli k napredovaniu. A to nielen počas pôsobenia v Örebro Hockey, ale aj celkovo v kariére," povedal Hudáček podľa serveru SHL.


Hudáčka doviedol do Örebra pred začiatkom uplynulej sezóny tréner Kent Johansson ktorý ho spoznal počas pôsobenia vo Frölunde. Označil ho za osobnosť po hokejovej, ale aj ľudskej stránke. "Som držiteľom dvoch ocenení a to znamená, že v budúcej sezóne budem pod veľkým tlakom," dodal slovenský reprezentačný gólman.


Hudáček už predtým získal ocenenie od fanúšikov ako najužitočnejší hráč základnej časti súťaže. Inkasoval v nej v priemere iba 1,93 gólu na zápas a mal takmer 93-percentnú úspešnosť zákrokov. Mužstvo priviedol k 26 víťazstvám, čo bolo najviac spomedzi všetkých brankárov v súťaži. V play-off bolo konečnou zastávkou pre Örebro už štvrťfinále, kde nestačilo na neskoršieho majstra Växjö 2:4 na zápasy. "Hudáček bol absolútne kľúčovým hráčom Örebra na jeho ceste do prvého štvrťfinále play-off v histórii klubu. Pre svoj charizmatický štýl sa stal miláčikom zaplnenej Behrn Areny, ale aj jednou z najvýraznejších osobností celej súťaže," komentoval server SHL.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona