Hudáček chce chytať na šampionáte, cíti, že by mohol prísť jeho čas

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 18:36 • 2 min
Hudáček chce chytať na šampionáte, cíti, že by mohol prísť jeho čas

BRATISLAVA - Július Hudáček prišiel na utorňajší tretí zraz slovenskej hokejovej reprezentácie v dobrej nálade.

slovakia

left justify in out

Povzbudený úspešnou sezónou má pred blížiacim sa vrcholom prebiehajúcej sezóny len jeden cieľ. "Konečne si chcem zachytať na majstrovstvách sveta," povedal v utorok 26-ročný brankár. Ak by sa mu splnila túžba, po víťaznom stretnutí sa nebráni ani zábavnej šou s fanúšikmi, ktorou sa vo Švédsku preslávil.
     

Hoci Örebro stroskotalo v tohtoročnej play off švédskej SHL už vo štvrťfinále na tíme Växjö Lakers (2:4 na zápasy), slovenskému reprezentantovi to náladu nepokazilo. V utorok prišiel na zraz do Bratislavy dobre naladený. "Budem sa trénerovi snažiť dokázať, že uplynulá sezóna vo Švédsku nebola náhodná. Budem sa snažiť predvádzať dobré výkony aj v reprezentácii a dúfam, že nimi nadviažem na uplynulý turnaj Slovakia Cup. Chcem na šampionáte chytať, urobím pre to všetko, aby som sa ocitol v prvej dvojici brankárov, aby som mal reálnu šancu chytať. Mám ideálny vek, za sebou dobrú sezónu. Verím, že tento rok to už vyjde," povedal Hudáček, ktorý márne čakal na svoju príležitosť na "striebornom" svetovom šampionáte v Helsinkách 2012, rovnako ako o rok neskôr v tom istom meste či vlani v Minsku.
     

Ideálnym hnacím motorom za napredovaním bol pre talentovaného brankára nový kontrakt, ktorý s vedením Örebra podpísal len nedávno. Hoci mal s klubom zmluvu ešte aj na ďalšiu sezónu, ten sa rozhodol poistiť si jeho služby predĺžením o ďalší rok. "V novembri podpísal novú dvojročnú zmluvu náš tréner a spýtal sa ma, ako to je so mnou. Už vtedy začali prebiehať rokovania. Mal som kontrakt ešte na rok, ale predĺžili sme ho napokon o ďalší. Dva roky zostávam v Örebre a som rád, že klub mal záujem udržať si ma už tak skoro. Cítim sa tam super, je to vynikajúce mesto, som tam veľmi spokojný," uviedol.
     

 Júliusovi Hudáčkovi skončili klubové povinnosti v pondelok 23. marca. V najbližších dňoch ho však čakalo množstvo klubových akcií, napriek tomu mal dostatok času na relax. "Šesť dní som nebol na ľade. Teraz sa cítim dobre, som oddýchnutý, hoci sme mali v sezóne veľa náročných zápasov. Prvé dva, tri prípravné duely v reprezentácii budú náročnejšie, ale verím, že potom to už pôjde," dodal.
     

Už vo štvrtok a v sobotu čakajú súčasný reprezentačný výber prvé zápasy v príprave na májové MS v Prahe a Ostrave. Slováci vyzvú Švédov v Trenčíne a o dva dni neskôr aj v Bratislave. Hudáček by sa rád dostal do bránky a zachytal si, keďže proti nemu bude stáť kvarteto spoluhráčov z Örebra. "Stretli sme sa na letisku v Štokholme, kde mali zraz. Boli tam nejaké podpichovačky z oboch strán. Sú tam naši dvaja najlepší strelci a síce oni poznajú mňa, ale aj ja poznám ich. Uvidíme, či budem chytať. Bol by som rád, ak by to vyšlo," dodal Július Hudáček. 
     

V uplynulých mesiacoch bol veľkým obľúbencom zaplnených tribún v Örebre. Nielen vďaka kvalitným výkonom a víťazstvám, ale aj pre zábavnú šou, o ktorú sa staral po zápase. Stal sa symbolom zábavy a hitom internetu. "Rád robím ľuďom radosť nielen po športovej stránke. Chytilo sa to. Na začiatku sa so mnou bavilo len 500 či 600 ľudí, na konci už zostávala plná hala. Páčilo sa im to, oživilo to klub aj ligu. Som rád a dúfam, že sa mi v tom bude dariť pokračovať," zaželal si najlepší brankár prebiehajúceho ročníka SHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona