Hudáček by rád doprial ľuďom radosť ako v Helsinkách

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 13:24 • 2 min
Hudáček by rád doprial ľuďom radosť ako v Helsinkách

BANSKÁ BYSTRICA - S chuťou a dobrou náladou jemu vlastnou prišiel brankár Július Hudáček na úvodný zraz slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta v Bielorusku.

slovakia

left justify in out

Aká bude jeho úloha v tíme Vladimíra Vůjtka pripravujúcom sa na šampionát v Minsku (9.- 25. 5.), zatiaľ veľa nevedel povedať. "Budem trénovať a čakať, ako sa to celé vyvinie," povedal Hudáček krátko po utorkovom príchode na zraz v Banskej Bystrici.

 

Dvadsaťpäťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi má za sebou zaujímavú sezónu. V jej úvode mu nevyšiel angažmán v ruskom Novosibirsku, ale potom našiel stratenú formu aj pohodu v Pardubiciach. S "pernikármi" to v najvyššej českej súťaži dotiahol do štvrťfinále play-off, kde stroskotali na silnom Třinci. "Novosibirsk nevyšiel, doteraz neviem prečo, ale už sa v tom nejdem ďalej hrabať. Čo sa týka Pardubíc, bol som tam veľmi spokojný. Klub, zázemie, mesto, fanúšikovia, kabína, to všetko fungovalo. Na zápasy chodilo deväť až desať tisíc divákov. Len škoda, že sme nedosiahli väčší úspech. Ponuku mám aj na ďalšiu sezónu. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie," naznačil Hudáček možnosť zotrvania v najvyššej českej súťaži. 

 

Brankár s tromi majstrovskými titulmi z Košíc, ale aj skúsenosťami zo Švédska odchytal v tejto sezóne v Pardubiciach 28 zápasov v základnej časti súťaže s bilanciou 15 víťazstiev - 13 prehier a úspešnosťou zákrokov 92,37%. V play-off pridal ďalších 10 zápasov, z toho 4 víťazstvá. Počas celej sezóny ho zdobia aj štyri "vychytané" nuly. Do štvrťfinále sa Pardubice prebojovali cez predkolo play-off vyradením Slavie Praha 3:2 na zápasy. To bola konečná, s Třincom prehrali 1:4 na zápasy. "Náš postup do štvrťfinále bola realita toho, na čo sme mali. Aj keď séria s Třincom sa lámala na maličkostiach. Mohli sme aj my postúpiť, ale Třinec má vyššiu kvalitu. Môže uhrať aj finále a možno aj vyhrať celú súťaž," myslí s Hudáček. 

 

Hudáček má striebornú medailu z MS 2012 v Helsinkách (neodchytal tam ani jeden zápas), ale v tomto roku nebol súčasťou slovenského olympijského tímu v Soči. Ako sa s odstupom času pozerá na olympijské trápenie svojich spoluhráčov, ktorí nevyhrali pri Čiernom mori ani jeden zápas a nepostúpili do štvrťfinále play-off? "Olympiáda? Písal som si vtedy s Janom Lacom aj ostatnými chlapcami. Škoda toho, neviem, kde sa stala chyba. Nech teda vyjdú majstrovstvá sveta, ked už nevyšli olympijské hry. Budeme veľmi radi, ak urobíme ľuďom takú radosť, ako pred pár rokmi v Helsinkách. To by bolo skvelé," zakončil Július Hudáček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies