Hubočanovo Dinamo Moskva môžu vylúčiť z európskych pohárov

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 14:52 • 2 min
Hubočanovo Dinamo Moskva môžu vylúčiť z európskych pohárov

MOSKVA - Ruský futbalový klub Dinamo Moskva by sa nemusel istý čas predstaviť v pohárových súťažiach pod hlavičkou Europskej futbalovej únie (UEFA).

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Moskovský komsomolec porušil klub z hlavného mesta Ruska finančné pravidlá fair-play, keďže jeho náklady výrazne prevyšujú príjmy. V rozpore s pravidlami sú vraj tiež sponzorské kontrakty klubu a zmluvy s hráčmi. Sponzorské zmluvy sa údajne pohybujú na úrovni 4 miliárd rubľov ročne, čo je približne desaťnásobne viac ako povolený limit. Predstavitelia Dinama porušili aj pravidlo týkajúce sa podielu miezd hráčov v celkovom rozpočte klubu, ktorý by nemal presiahnuť 70 percent. Klub známeho miliardára Borisa Rotenberga navyše výrazne viac minul na nákup posíl ako predstavoval zisk z predaja hráčov. Rozdiel v transferoch hráčov za posledné tri roky predstavuje sumu 70 miliónov eur.

 

Európska futbalová únia aktuálne vyšetruje moskovský klub, v piatok celú záležitosť postúpili komisii, ktorá má na starosti finančnú kontrolu. Iný denník Kommersant uviedol, že v prípade potrestania "bielo-modrých" zo strany UEFA by mohlo ísť o nový precedens. 

 

Dinamo sa v tejto sezóne predstavilo v Európskej lige. Prebojovalo sa do osemfinále, kde nestačilo na taliansky SSC Neapol. Moskovčania v základnej skupine nestratili ani bod a prehrali až v trinástom tohtosezónnom stretnutí EL. Zverenci trénera Stanislava Čerčesova aktuálne figurujú v rámci najvyššej ruskej súťaže na 4. mieste zaručujúcom miestenku v jednom z predkôl EL v sezóne 2015/2016. V kádri Dinama figuruje aj slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies