Hubočanov Zenit proti Škrtelovmu Liverpoolu, Plzeň proti Hamšíkovi

NETKY.SK • 20 December 2012, 14:20 • 2 min
Hubočanov Zenit proti Škrtelovmu Liverpoolu, Plzeň proti Hamšíkovi

Hubočanov Zenit proti Škrtelovmu Liverpoolu, Plzeň proti Hamšíkovi - Futbal V šestnásťfinále Európskej ligy 2012/2013 vo futbale na seba narazia tím slovenského reprezentanta Tomáša Hubočana Zenit Petrohrad a FC Liverpool so slovenským stopérom Martinom Š

slovakia

left justify in out

img

V šestnásťfinále Európskej ligy 2012/2013 vo futbale na seba narazia tím slovenského reprezentanta Tomáša Hubočana Zenit Petrohrad a FC Liverpool so slovenským stopérom Martinom Škrtelom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo švajčiarskom Nyone za asistencie bývalého holandského krídelníka Patricka Kluiverta. Prvé zápasy sú na programe 14. marca, odvety prídu na rad o týždeň neskôr.

Okrem spomínanej dvojici bude mať slovenský futbal celkovo v hre deviatich legionárov v šiestich kluboch. Pražská Sparta aj so stredopoliarom Petrom Grajciarom privíta na Letnej obhajcu triumfu v Lige majstrov Chelsea Londýn. Na slovenský mikrosúboj sa môže tešiť aj Marek Hamšík, ktorého SSC Neapol si skrížil cestu s Viktoriou Plzeň. V kádri českého majstra figuruje hneď štvorlístok Slovákov - Marek Bakoš, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a brankár Matúš Kozáčik.

Pred žrebom šestnásťfinále EL bolo 32 tímov rozdelených do dvoch košov s ôsmimi nasadenými a nenasadenými mužstvami. Medzi klubmi zapojenými do žrebovania figurovali 12 víťazi skupinovej fázy EL, 12 tímov z druhých miest v skupinách a osem tímov z tretích miest v skupinovej fáze Ligy majstrov 2012/2013.

Ďalší slovenský reprezentant Miroslav Stoch si nemôže sťažovať na štvrtkový žreb, tureckému tímu sa totiž postavil do cesty bieloruský BATE Borisov.



Žreb šestnásťfinále EL 2012/2013:



BATE Borisov - Fenerbahce Istanbul 

Inter Miláno - CFR Kluž

UD Levante - Olympiakos Pireus

Zenit Petrohrad - FC Liverpool 

Dynamo Kyjev - Girondins Bordeaux

Bayer Leverkusen - Benfica Lisabon

Newcastle United - Metalist Charkov

VfB Stuttgart - KCR Genk

Atletico Madrid - Rubin Kazaň

Ajax Amsterdam - Steaua Bukurešť

FC Bazilej - Dnipr Dnepropetrovsk

Anži Machačkala - Hannover 96

Sparta Praha - FC Chelsea

Borussia Mönchegladbach - Lazio Rím

Tottenham Hotspur - Olympique Lyon

SSC Neapol - Viktoria Plzeň


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies