Hubočanov Zenit doma iba remizoval, Porto mu však podalo pomocnú ruku

NETKY.SK • 27 November 2013, 11:13 • 2 min
Hubočanov Zenit doma iba remizoval, Porto mu však podalo pomocnú ruku

PETROHRAD - Ruský futbalový tím Zenit Petrohrad v základnej jedenástke so slovenským reprezentantom Tomášom Hubočanom v utorok v Lige majstrov 2013/2014 doma iba remizoval s Atleticom Madrid 1:1.

slovakia

left justify in out

Pred vyvrcholením skupinovej fázy však drží postupové karty vo svojich rukách. FC Porto totiž nečakane zaváhalo s Austriou Viedeň a po domácej remíze 1:1 musí dúfať, že Zenit 11. decembra naplno nezaboduje v rakúskej metropole.

Atletico malo už istý postup do jarnej vyraďovačky a tréner Diego Simeone nechal doma najväčšie opory vrátane Diega Costu či Davida Villu. Napriek tomu však Španieli otvorili skóre zásluhou Adriana Lopeza. Vďaka hrúbke belgického brankára Thibauta Courtoisa napokon Zenit ukoristil aspoň bod, ktorý môže mať v konečnom účtovaní cenu zlata.

Tréner Zenitu Luciano Spalletti po zápase pochválil oba tímy za predvedený výkon. "Obe mužstvá hrali veľmi organizovane. Atletico sa v prvom polčase stiahlo do vlastnej ulity, my sme naopak museli útočiť a tvoriť hru, pretože sme potrebovali získať tri body. Škoda, že sme v druhom polčase inkasovali po rýchlom brejku, aj v treťom domácom zápase v tejto sezóne Ligy majstrov sme však predviedli pekný futbal, čo ma veľmi teší," povedal bývalý kormidelník AS Rím.

Atletico je zatiaľ šťukou španielskej Primera División, v Rusku v mrazivom počasí stratilo vôbec prvé body v tohtosezónnej edícii Lige majstrov. "V druhom polčase sme mali šance na to, aby sme si  odniesli všetky tri body. Aj remíza proti silnému Zenitu je však dobrým výsledkom. Hoci sme nastúpili v pozmenenom zložení, noví hráči v základnej zostave podali dobrý výkon, čo je prísľub do budúcnosti," zdôraznil bývalý reprezentant dvojnásobných majstrov sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona