Hubočan vygumoval ukrajinskú ofenzívu a cíti, že ME sú blízko

NETKY.SK • 9 September 2015, 10:56 • 2 min
Hubočan vygumoval ukrajinskú ofenzívu a cíti, že ME sú blízko

BRATISLAVA - Bravúrnym spôsobom vygumoval nebezpečných ofenzívnych hráčov Ukrajiny. Slovenský futbalista Tomáš Hubočan patril medzi najlepších spomedzi aktérov utorňajšieho zápasu C-skupiny kvalifikácie EURO 2016, v ktorom jeho tím remizoval 0:0 a priblížil sa k postupu na finálový turnaj.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom stretnutí v Španielsku (0:2) nastúpil Hubočan na stopérskom poste v štvorčlennej obrannej línii spolu s Kornelom Salátom. Proti Ukrajine ho okolnosti prinútili alternovať. Tréner Ján Kozák ho síce poslal do zápasu ako stopéra po boku kapitána Martina Škrtela, po zranení pravého obrancu Petra Pekaríka na začiatku druhého polčasu sa však čoskoro 30-ročný Hubočan musel presunúť na jeho "flek".

 

Napriek tomu, že to mal "cez nohu", skvelým spôsobom ubránil lídra ukrajinského tímu Jevhena Konopľanku. Predtým si s ním nevedeli poradiť ani ďalšie ofenzívne esá hostí Andrij Jarmolenko či Arťom Kravec. "Som vyčerpaný ako po každom zápase. Začal som v strede obrany, potom som sa presunul napravo. Tento dvojzápas mi zobral veľké množstvo síl, ale stálo to za to. Sme krôčik od postupu na majstrovstvá Európy, skutočne veľmi blízko," vravel Hubočan.

 

Legionára moskovského Dinama trochu mrzelo, že Slováci neukončili úspešnú kvalifikačnú misiu už v utorok v Žiline. Ďalšiu šancu rozhodnúť budú mať v októbri. "Snažili sme sa o to, aby sme vyhrali a potešili divákov postupom na šampionát. Keď sa na to pozrieme matematicky, sú pred nami dva zápasy. Ja verím, že sa budeme radovať už po tom najbližšom s Bieloruskom," verí "Hubo", ako znie Tomášova prezývka.

 

Na chválospevy o svojej osobe odpovedal v ten večer viackrát slušným poďakovaním. Nepripisoval si však prívlastok "muž zápasu": "Pracovali sme jeden za druhého, všetci sme to v defenzíve zvládli. Konopľanka je hráč, ktorý sa presadil v Európe, hrá vo veľmi kvalitnom tíme. Bolo ťažké ho strážiť, ale poradili sme si s ním, do zranenia s ním zvádzal početné súboje Peťo Pekarík, ktorému mimochodom želám skoré uzdravenie. Jeho zranenie vyzeralo hrôzostrašne, dúfam, že sa z neho rýchlo dostane," dodal Hubočan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona