Hubočan: Slabinou Rusov je ich silná stránka, sebadôvera

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 16:42 • 2 min
Hubočan: Slabinou Rusov je ich silná stránka, sebadôvera

VICHY - Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Tomáš Hubočan sledoval úvodné vystúpenie družiny trénera Jána Kozáka na majstrovstvách Európy vo Francúzsku z lavičky náhradníkov.

slovakia

left justify in out

Slováci podľahli v rámci základnej B-skupiny Walesanom 1:2, v stredu na tím SR čaká druhý zápas na európskom šampionáte - v Lille nastúpi o 15.00 h proti Rusom, ktorí vo svojom prvom dueli remizovali 1:1 s Angličanmi.

"Potrebujeme tri body, cieľ je jasný. Musíme ich zdolať," povedal zadák Dinama Moskva počas pondelkového mediálneho termínu vo Vichy a odmietol špekulácie o zápasových ambíciách súpera: "Neverím, že by Rusi niekedy hrali na remízu. Myslím si, že nebudú nič meniť a nastúpia v takom zložení a systéme ako proti Anglicku."


Hubočan má bohaté skúsenosti s ruským futbalom. V roku 2008 prišiel z MŠK Žilina do Zenitu Petrohrad, od roku 2014 je hráčom moskovského Dinama. "Najsilnejšia stránka Rusov môže byť zároveň ich najslabšou - sebadôvera v samých seba. To je vec, ktorá by im mohla uškodiť, ale môže aj byť ich výhodou. Verím, že sme pripravení, aby sme sa s nimi popasovali," povedal 30-ročný bek a doplnil: "V zápase s Angličanmi ma prekvapili ich fyzickou formou, sú dobre pripravení na tento turnaj. My sme tiež dobre pripravení, o všetkom sa rozhodne na štadióne v Lille."

Stabilný člen kádra pod vedením Jána Kozáka sa pokúsil aj o analýzu hry Rusov. "Väčšina lôpt ide zo zadných pozícií na hráča dopredu, ktorý sklepáva, podporovaný druhou vlnou hráčov. Tomuto musíme zabrániť, to majú nebezpečné. Tiež sa musíme snažiť zbierať druhé lopty a ísť do rýchlych protiútokov. Ich obrana pozostáva z futbalistov, ktorí hrajú dlhé roky spolu. Uvidíme, ako to tréner postaví," povedal Hubočan a dodal: "Určite by som rád nastúpil, nielen preto, že sú to Rusi. Je to šampionát, na ktorý som sa veľmi tešil. Predovšetkým by som chcel pomôcť mužstvu. A tiež poraziť Rusov."

V 23-člennom ruskom kádri figuruje 22 hráčov z najvyššej domácej súťaže, Hubočan ich za osem rokov pôsobenia v ruskej lige mnohých spoznal. "Bolo pár dialógov a vzájomného doberania, ja som však skončil sezónu skôr a nie sme teraz v kontakte. Možno si niečo povieme tesne pred zápasom," uzavrel Tomáš Hubočan.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies