Hubočan sa chce revanšovať, Pekarík nadviazať na jeseň

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 08:29 • 2 min
Hubočan sa chce revanšovať, Pekarík nadviazať na jeseň

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti nastúpia v piatkovom stretnutí v Žiline proti Luxembursku v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 s jednoznačným cieľom získať tri body do tabuľky a tým si udržať líderské postavenie v C-skupine.

slovakia

left justify in out

Hoci majú Slováci priaznivú bilanciu s hráčmi spomenutej krajiny Beneluxu (v troch zápasoch dve víťazstvá a jednu prehru pri skóre 8:3, pozn.), na ostatnú konfrontáciu s Luxemburčanmi by najradšej zabudli. Pred viac ako štyrmi rokmi 9. februára 2011 podľahol výber SR v Luxemburgu domácemu mužstvu prekvapujúco 1:2. Napriek tomu, že išlo "len" o prípravný zápas, musí byť výstrahou.

 

"Podmienky tam vtedy neboli vôbec priaznivé, počasie veľmi zlé. Hralo sa vo veľkej hmle, bola slabá viditeľnosť," zalovil v pamäti slovenský reprezentant a priamy aktér stretnutia Tomáš Hubočan a pokračoval: "Viedli sme 1:0, potom sme však dva razy inkasovali. Navyše ten februárový zápas som nedohral (v 40. min odišiel z trávnika a nahradil ho Stanislav Šesták, pozn.), takže spomienky na dosiaľ poslednú vzájomnú konfrontáciu s Luxemburskom nie sú dobré. V piatok sa im budeme chcieť v domácom prostredí revanšovať."

 

Dvadsaťdeväťročný obranca ruského klubu Dinamo Moskva myslí na odvetu. "Na predzápasovom sústredení sa urobí analýza hry luxemburského súpera, rozoberieme si detailnejšie ich káder, určite sa zodpovedne pripravíme. Chceme byť úspešní. Musíme však plniť pokyny trénerov, koncentrovať sa na každú jednu loptu, využiť podmienky domáceho prostredia a hrať ako v doterajších jesenných kvalifikačných dueloch," doplnil 35-násobný reprezentant SR.

 

Slovenskí futbalisti môžu reálne pomýšľať na historickú účasť na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku. V štyroch doterajších vystúpeniach tejto eliminácie majú zverenci trénera Jána Kozáka plný počet 12 bodov a radi by pokračovali v tomto trende. "Všetci si prajeme, aby sme nadviazali na výborné výkony a výsledky, ktoré boli v predchádzajúcich zápasoch," vyjadril sa pred súbojom s Luxemburskom ďalší slovenský obranca Peter Pekarík, ktorý bol tiež pri dosiaľ poslednom meraní síl v Luxemburgu. Zadák, pôsobiaci v nemeckom klube Hertha BSC Berlín, ďalej skonštatoval: "Predovšetkým v hlavách musíme byť nastavení tak, že na nás čaká veľmi náročný kvalifikačný duel. Hrá sa o ďalšie veľmi dôležité tri kvalifikačné body. Postavenie na čele tabuľky by sme si chceli udržať aj po piatkovom stretnutí s Luxemburskom. Verím, že na žilinskom trávniku to aj s podporou fanúšikov dokážeme a eufória sa bude stupňovať."

 

Rovnako ako Hubočan aj 28-ročný Pekarík je odchovanec žilinského futbalu, pod Dubňom pôsobil, a tak nastúpi v známom prostredí. Z vypredaného štadióna má veľkú radosť. "Myslím si, že môžem hovoriť za seba, spoluhráčov i za celý realizačný tím. My sa veľmi tešíme záujmu fanúšikov i tomu, že na Luxembursko a následne aj Česko (tento prípravný súboj je na programe 31. marca o 20.30 h tiež v Žiline, pozn.) bude plný dom. Verím, že s podporou publika zvládneme obidva tieto duely. Priaznivci nám veľmi pomohli aj vlani v októbri počas víťazného kvalifikačného stretnutia proti Španielom (2:1), utvorili naozaj super atmosféru. Keď nám chýbali sily, tak nám ich fanúšikovia dodali a mali veľkú zásluhu na našom triumfe. Verím, že aj po dvoch blížiacich sa zápasoch budeme spolu oslavovať a radovať sa," vyjadril sa 58-násobný reprezentant Pekarík, ktorý v posledný februárový deň v bundesligovom zápase proti Augsburgu utrpel zlomeninu nosa a podrobil sa aj chirurgickému zákroku. Následne mal nastupovať do stretnutí so špeciálnou maskou, tá však slovenského obrancu Herthy limitovala. "Necítil som sa v nej komfortne, dosť mi prekážala, tak som ju zhodil a hral bez nej. Strach som nemal. Našťastie všetko dobre dopadlo a neboli s tým žiadne problémy," uzavrel túto tému Peter Pekarík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies