Hubočan s prvými bodmi, Malaga a Porto výrazne blízko postupu

NETKY.SK • 25 Október 2012, 07:23 • 2 min
Hubočan s prvými bodmi, Malaga a Porto výrazne blízko postupu

Hubočan s prvými bodmi, Malaga a Porto výrazne blízko postupu - Futbal Futbalisti Zenitu Petrohrad si pripísali prvé body v hlavnej fáze Ligy majstrov 2012/2013, keď v prvom zápase stredajšieho programu 3. kola zvíťazili na vlastnom trávniku nad Anderlech

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Zenitu Petrohrad si pripísali prvé body v hlavnej fáze Ligy majstrov 2012/2013, keď v prvom zápase stredajšieho programu 3. kola zvíťazili na vlastnom trávniku nad Anderlechtom Brusel 1:0.

Futbalisti FC Porto a FC Malaga sa výrazne priblížili vyraďovacej fáze Ligy majstrov 2012/2013, keď po 3. kole skupinovej fázy majú z troch zápasov plný počet bodov. Portskí "draci" v zápase A-skupiny zdolali Dynamo Kyjev 3:2, keď dva góly domácich dal Kolumbijčan Jackson Martinez a španielska Malaga doma zdolala v C-skupine milánske AC 1:0 po presnom zásahu obrancu Sergia Sancheza.

V jednom zo stredajších šlágrov vyhrala v D-skupine Borussia Dortmund nad Realom Madrid 2:1. Žlto-čierni viedli od 38. minúty, keď sa stredom ihriska pretiahol Lewandowski a obstrelil Casillasa - 1:0. Hostia sa však rýchlo otriasli. O dve minúty poslal Özil milimetrový pas za obranu a Cristiano Ronaldo preloboval vybiehajúceho brankára Dortmundu - 1:1. Domáci sa však napokon dočkali zisku troch bodov, keď po štandardnej situácii prepálil Schmelzer volejom všetko, čo mu stálo v ceste - 2:1. Situáciu v "skupine smrti" zamotal aj ďalší duel, v ktorom Ajax Amsterdam otočil zápas s Manchestrom City z 0:1 na 3:1 a získal prvé tri body do tabuľky. 

Futbalisti Zenitu Petrohrad si pripísali prvé body v hlavnej fáze Ligy majstrov 2012/2013, keď v prvom zápase stredajšieho programu 3. kola zvíťazili na vlastnom trávniku nad Anderlechtom Brusel 1:0. V domácom drese sa z dôležitého triumfu tešil aj slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan, ktorý dostal príležitosť v základnej zostave a odohral celý zápas. V dueli bezbodových mužstiev C-skupiny presvedčili výkonom v prvom polčase skôr hostia, ktorí sa dostali aj ku šanciam. Domáci sa príliš nehrnuli do útokov v prvom dejstve, po zmene strán sa však prebrali a ich iniciatíva priniesla aj rozhodujúci gól. Faul Jovanoviča na Aňukova v pokutovom území videl arbiter ako nedovolený a kanonier Zenitu Keržakov pokutový kop v 72. minúte bezpečne premenil. Anderlecht sa potom snažil pridať v aktivite, dobré príležitosti na vyrovnanie mali v závere Jovanovič i De Sutter, no zostali nevyužité a Zenit tak v dôležitom stretnutí udržal doma všetky body.

Sumáre LM 2012/2013 - 3. kolo skupinovej fázy:

A-skupina:

Dinamo Záhreb - Paríž SG 0:2 (0:2)

Góly: 33. Ibrahimovič, 43. Menez, rozhodca: Firat Aydinus (Tur.)

FC Porto - Dynamo Kyjev 3:2 (2:1)

Góly: 15. Varela, 36. a 78. Martinez - 21. Gusev, 72. Ideye, rozhodca: Pavel Královec (ČR)

Tabuľka:

1. FC Porto 3 3 0 0 6:2 9

2. Paríž St. Germain 3 2 0 1 6:2 6

---------------------------------------------------

3. Dynamo Kyjev 3 1 0 2 5:7 3

...................................................

4. Dinamo Záhreb 3 0 0 3 0:6 0

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies