Hubočan: Patálie so zubom sú minulosťou, verím v triumf nad Ruskom

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:42 • 2 min
Hubočan: Patálie so zubom sú minulosťou, verím v triumf nad Ruskom

VICHY - Obrancu slovenskej futbalovej reprezentácie Tomáša Hubočana sužovali pred európskym šampionátom nepríjemnosti s hnisavým ložiskom v zube, ktorý mu museli vytrhnúť.

slovakia

left justify in out

Momentálne sa 30-ročný ľavý obranca cíti zdravotne v poriadku a naplno sa pripravuje s národným tímom na stredajší zápas B-skupiny EURO 2016 proti Rusku.

 

"Pred generálkovým zápasom na šampionát so Severným Írskom som absolvoval röntgenové vyšetrenie, ktoré odhalilo, že mám zapálené ložisko v zube. Išlo o skrytý nález. Zaujímavé je, že zub ma vôbec nebolel, ale musel ísť von. Zákrok vykonali v Trnave pred zápasom so Severným Írskom," vysvetlil Hubočan, ktorého problémy mali priamu súvislosť s jeho bolesťami v päte. Tie ho trápili od začiatku mája a neumožnili mu odohrať v príprave na šampionát čo i len minútu.

 

"Nikdy by som neveril tomu, že zub môže spôsobiť niečo na päte. Lekár našej výpravy Ján Baťalík však o tom vie viac a poslal ma na röntgen. Zub mi vytiahli a verím, že to bude už len lepšie a nikdy sa mi niečo podobné neobjaví," uviedol Hubočan na pondelňajšom mediálnom termíne, pred ktorým mu odstránili stehy po chirurgickom zákroku na inkriminovanom zube.

 

Prvý zápas na finálovom turnaji EURO 2016 s Walesom (1:2) presedel Hubočan na lavičke náhradníkov, na jeho poste dostal šancu Dušan Švento. Proti Rusom by už mohol byť k dispozícii, trénerovi Jánovi Kozákovi sa tak rysujú príjemné starosti, akú jedenástku pošle na trávnik. "Všetko rieši tréner. Uvidíme, či nastúpim," poznamenal Hubočan, ktorý má bohaté skúsenosti s ruským futbalom, kde si "zarába" na chlebík od roku 2008. Najskôr pôsobil dlhý čas v Zenite Petrohrad, od roku 2014 je hráčom Dinama Moskva. Poznatkov o tíme Leonida Sluckého má teda dostatok.

 

"Mentalita Rusov je taká, že vystupujú veľmi sebavedomo. Do každého zápasu idú s tým, že chcú vyhrať a veria si na každého súpera. Ja zasa verím v to, že ich dokážeme zdolať," sálalo z Hubočana presvedčenie o úspešnom výsledku druhého súboja Slovákov na šampionáte.

 

Zápas Rusko - Slovensko je na programe v stredu 15. júna o 15.00 SELČ v Lille. Zverenci trénera Jána Kozáka nastúpia v bielych dresoch, ktoré by im mohli priniesť šťastie. Predtým v modrých proti Walesu (1:2) Slováci neuspeli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies