Huba skončil ako šéf výboru pre pôdohospodárstvo

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 11:31 • 2 min
Huba skončil ako šéf výboru pre pôdohospodárstvo

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Mikuláš Huba (nezaradený) sa vzdal funkcie predsedu Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). Huba to urobil po tom, ako vystúpil z klubu OĽaNO. Plénum tak bude voliť nového šéfa výboru, ktorého ponúkne hnutie OĽaNO.

 

Huba odišiel z parlamentného klubu OĽaNO minulý týždeň. Na sociálnej sieti písal, že za OĽaNO v parlamentných voľbách kandidoval preto, že hoci existovalo 100 dôvodov nekandidovať, mal 101 dôvodov na kandidatúru. Časom sa však tento pomer podľa neho preklopil a rozhodol sa odísť. O Hubovom odchode informoval ako prvý denník Sme.

 

Šéf OĽaNO Igor Matovič vyslovil domnienku, že Huba má možno trochu problém s tým, že eurovoľby ukázali viac konzervatívnu orientáciu hnutia a Huba sa cíti viac liberál. Za OĽaNO ide totiž do europarlamentu konzervatívny Branislav Škripek. Jozef Viskupič, ktorý je viac liberálne orientovaný, neuspel.

 

Matovič pripomenul, že OĽaNO bolo vybudované na princípoch nezávislosti, preto sa logicky na jednej kandidátke zišli liberálni aj konzervatívni kandidáti. "Je nám ľúto, že dnes, keď sme získali v europarlamente iba jeden mandát a víťazom sa stal zástupca konzervatívneho krídla, to vnímajú naši liberálni voliči ako problém. Zrejme rovnako to vyhodnotil aj kolega Huba," uviedol Matovič pre TASR.

 

Klub OĽaNO mal na začiatku volebného obdobia 16 poslancov. V súčasnosti ich má 13. Ako prvý klub opustil Alojz Hlina, neskôr ho nasledovala Mária Ritomská a teraz Mikuláš Huba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona