Huba: Návrh rozpočtu nezohľadňuje prechod na zelenú ekonomiku

NETKY.SK • 3 December 2014, 09:55 • 2 min
Huba: Návrh rozpočtu nezohľadňuje prechod na zelenú ekonomiku

BRATISLAVA – Návrh budúcoročného rozpočtu je v nesúlade s programovým vyhlásením súčasnej vlády. Tvrdí to nezaradený poslanec Mikuláš Huba.

slovakia

left justify in out

 "Návrh rozpočtu takmer vôbec nezohľadňuje deklarované prísľuby vlády o prechode na zelenú ekonomiku a trajektóriu trvalo udržateľného rozvoja. Jedným z dôvodov, prečo je to tak, vidím v odmietnutí čo i len opatrne prikročiť k ekologickej daňovej reforme," skonštatoval na úvod šiesteho rokovacieho dňa 44. schôdze Národnej rady (NR) SR Huba.

 

Uviedol, že stačilo dôsledne využiť očakávané zdroje z predaja emisných kvót na skutočne zelené projekty, či podmieniť investičné stimuly aj ich environmentálnym prínosom. "Prečo dotujeme neefektívne prevádzky namiesto toho, aby sme vytvárali podmienky na niečo perspektívne," spýtal sa v pléne Huba.

 

Poslanci v parlamente o takzvanom zákone roka diskutujú už druhý deň. Do rozpravy je prihlásených písomne ešte sedem zákonodarcov. Následne budú mať možnosť prihlásiť sa do diskusie ústne. Diskusiu o 11. hodine preruší hlasovanie o novele zákona o verejnom obstarávaní z dielne Smeru. Vládna strana ňou reaguje na účasť schránkových firiem vo verejných obstarávaniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona