Huba: Dobrou správou roka bolo zamietnutie olympiády v Krakove

NETKY.SK • 3 Január 2015, 15:46 • 2 min
Huba: Dobrou správou roka bolo zamietnutie olympiády v Krakove

BRATISLAVA - Jednou z dobrých správ pre životné prostredie na Slovensku v roku 2014 bolo zamietavé stanovisko obyvateľov Krakova k organizovaniu zimnej olympiády v roku 2022.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to povedal nezaradený poslanec a ochranár Mikuláš Huba. Slovenská vláda predtým ponúkla organizátorom spoluprácu pri organizovaní podujatia s tým, že na slovenskej strane Tatier by organizovali lyžiarske disciplíny.

 

"Na tomto prípade sa opäť ukázalo, akú hodnotu má chránená príroda pre slovenskú vládu," povedal Huba. "Tento pre slovenskú prírodu i ekonomiku nebezpečný zámer našťastie prekazil odmietavý výsledok referenda na poľskej strane Tatier." Medzi ďalšie pozitívne správy uplynulého roku podľa Hubu patrí aj novela zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorá nadobudla účinnosť prvého januára 2014. Novela upravila podmienky výrubu voľne rastúcich stromov, ktoré sa podľa Hubu stali prijatím zákona úplne benevolentnými, do predchádzajúceho striktnejšieho stavu. "Keďže však celých osem mesiacov zákon umožňoval rúbať stromy metódou hlava - nehlava, stihlo za ten čas dôjsť k obrovským ekologickým, kultúrnym, environmentálnym a ďalším škodám," konštatoval Huba. Dobré správy podľa neho priniesli aj jesenné komunálne voľby, ktoré priviedli do mestských a miestnych zastupiteľstiev nezvyčajne veľký počet aktivistov a to aj environmentálneho zamerania.

 

Negatívne postoje k životnému prostrediu však podľa Hubu v uplynulom roku naďalej výrazne prevažovali nad pozitívnymi. "O to viac je treba vyzdvihnúť úsilie všetkých tých jednotlivcov a organizácii, ktorí v roku 2014 odhodlane a neraz aj úspešne plávali proti väčšinovému antienvironmentálnemu a antiekologickému prúdu v riadení našej spoločnosti," dodal Huba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies