HTC v USA prepúšťa, hodnota akcií firmy klesla

NETKY.SK • 16 September 2013, 11:00 • 2 min
HTC v USA prepúšťa, hodnota akcií firmy klesla

TAIPEI - Taiwanský výrobca mobilných zariadení HTC Corp prepustil približne pätinu svojich zamestnancov v USA.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v pondelok, jej akcie na správu zareagovali pádom. Spoločnosť HTC 30 zo svojich amerických zamestnancov prepustila ešte v piatok, aby umožnila "optimalizáciu organizácie a zlepšila efektivitu po viacerých rokoch agresívneho rastu".

Firma pritom podľa vlastného vyhlásenia bude "pokračovať v prijímaní nových pracovníkov v strategických oblastiach". Prepustení zamestnanci sú pritom len drobným zlomkom celkového počtu 17 tis. pracovníkov spoločnosti na celom svete. Pred ich odchodom pre HTC v USA pracovalo 150 ľudí, vrátane niekoľkých manažérov dizajnu a marketingu. 

Objem predajov taiwanskej spoločnosti, ktorá na trhu bojuje s väčšími hráčmi, akými sú kórejský Samsung alebo americký Apple, tento rok zatiaľ medziročne klesol o 31,5 %. Predajmi otriasol problém s dodávkami komponentov začiatkom roka a pozícia značky HTC na hornom konci cenového spektra smartfónov pre firmu vytvára problém s možnosťami odbytu na trhu, ktorý sa blíži k saturácii. Hodnota akcií HTC v reakcii na správy o prepúšťaní v USA v noci na pondelok klesla o 4 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies