HSBC uskutočnila prvú obchodnú transakciu cez technológiu blockchain

NETKY.SK • 14 Máj 2018, 18:45 • 2 min
HSBC uskutočnila prvú obchodnú transakciu cez technológiu blockchain

LONDÝN – Britský bankový gigant HSBC uskutočnil prvú obchodnú transakciu na svete založenú na technológii blockchain. Správu dnes priniesol Financial Times.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Banka HSBC uskutočnila akreditív pre potravinársky a poľnohospodársky podnik Cargill, čo je najväčšia súkromná spoločnosť v USA podľa obratu. Obchod sa uskutočnil ešte minulý týždeň a zahŕňal zásielku sójových bôbov z Argentíny do Malajzie.

 

img

Sójové bôby

 

Úspech skúšobnej transakcie znamená, že pre technológiu blockchain existuje potenciál na globálnom obchodnom trhu, ktorý má údajne hodnotu deväť biliónov USD.

 

"Platformu nepovažujeme za nič iné ako službu," Financial Times citoval Viveka Ramachandrana, riaditeľa inovácie a rastu komerčného bankovníctva HSBC.

 

img

 

Táto služba by však mohla v konečnom dôsledku zahŕňať aj niektoré z najväčších svetových korporácií, ktoré sa snažia ušetriť na nákladoch a zlepšiť bezpečnosť v porovnaní s papierovými obchodmi.

 

Spoločnosť HSBC skúmala úlohu tejto technológie v oblasti obchodného financovania najmenej rok, pričom od marca minulého roku spolupracovala aj s centrálnou bankou Hongkongu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies