HSBC po Brexite presunie tisíc zamestnancov do Paríža

NETKY.SK • 15 Február 2016, 20:34 • 2 min
HSBC po Brexite presunie tisíc zamestnancov do Paríža

LONDÝN - Britská banka HSBC pravdepodobne presunie približne 1000 zamestnancov investičnej divízie do Paríža v prípade, že Británia vystúpi z Európskej únie (EÚ). Uviedol to dnes generálny riaditeľ banky Stuart Gulliver, ktorého citovala agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Bloomberg pripomína, že ide o jedno z najvážnejších upozornení od šéfa významnej inštitúcie, ktoré sa týka dôsledkov tzv. Brexitu.

 

Presun sa uskutoční v rámci divízií HSBC, ktorá má v Londýne približne 5000 zamestnancov, povedal Gulliver v telefonickom rozhovore.

 

Dodal však, že referendum v prospech Brexitu bude mať veľký vplyv na investičnú divíziu banky, ale spotrebiteľov sa nedotkne.

 

Šéfovia bánk v Británii opakovane upozornili, že po vystúpení z EÚ firmy znížia investície v Spojenom kráľovstve a presunú pracovné miesta do iných regiónov. No tieto varovania boli doposiaľ len neurčité a upozorňovali na "neistoty" a "rozvrat", a len pár z nich spomenulo konkrétnejší vplyv Brexitu, napríklad na investície a zamestnanosť v Londýne.

 

Gulliver zdôraznil, že je v záujme britskej ekonomiky, aby krajina zostala členom reformovanej EÚ.

 

Britský premiér David Cameron sa pokúša dosiahnuť reformu vzťahov Británie a európskeho bloku pred plánovaným referendom o členstve v EÚ, ktoré sa má uskutočniť do konca roka 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona