Hry o život pripravili Harryho Pottera o prvenstvo na Amazone

NETKY.SK • 18 August 2012, 14:03 • 2 min
Hry o život pripravili Harryho Pottera o prvenstvo na Amazone

Hry o život pripravili Harryho Pottera o prvenstvo na Amazone - Kultúra Najpredávanejšou knižnou sériou na internetovom obchode Amazon. com sa stala trilógia Hry o život (2008-2010) spisovateľky Suzanne Collins.

slovakia

left justify in out

img

Najpredávanejšou knižnou sériou na internetovom obchode Amazon.com sa stala trilógia Hry o život (2008-2010) spisovateľky Suzanne Collins. Doteraz patrilo prvenstvo siedmim dielom príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi (1997-2007) z pera Joanne K. Rowling. "Od debutu v roku 2008 Katniss Everdeen (hlavná protagonistka, poz. SITA) a Hry o život prevalcovali celý svet, podobne ako Harry Potter desať rokov predtým," vyjadrila sa riaditeľka sekcie kníh a čítačiek Kindle na Amazon.com Sara Nelson. "Dosiahnutie takéhoto výsledku už za štyri roky je nielen svedectvom popularity tohto diela, ale podľa nás tiež zvýšeného záujmu o čítanie elektronických kníh," dodala. Všetky tri diely Hier o život v tlačenej i digitálnej podobe sú podľa nej v top desiatke najpredávanejších kníh stálicou.
Sci-fi trilógia Hry o život sa odohráva v temnej blízkej budúcnosti, kde sa na troskách Severnej Ameriky rozkladá krajina Panem s hlavným Sídlom a podriadenými dvanástimi obvodmi. Ako trest za rebéliu voči Sídlu v zvrátenej reality šou o vlastný život súťaží 24 účastníkov zo všetkých obvodov vo veku 12 až 18 rokov a obyvatelia sú povinní sledovať to. Katniss Everdeen sa do Hier o život prihlási dobrovoľne, aby zachránila svoju mladšiu sestru. Trilógia opisuje jej cestu za víťazstvom a udalosti, ktoré ním v Paneme rozhýbe. Filmová adaptácia prvej časti si na konto pripísala vyše 684 miliónov dolárov. Pokračovanie s názvom The Hunger Games: Catching Fire, v ktorom si svoje úlohy zopakujú Jennifer Lawrence (Katniss), Josh Hutcherson (Peeta Mellark) či Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), by malo mať v USA premiéru koncom novembra 2013. 
 
Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona