HRW: Izrael núti afrických utečencov opustiť krajinu

NETKY.SK • 9 September 2014, 19:05 • 2 min
HRW: Izrael núti afrických utečencov opustiť krajinu

JERUZALEM - Izrael nezákonne núti takmer 7 000 Eritrejčanov a Sudáncov opustiť krajinu. Informovala o tom v utorok ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch.

slovakia

left justify in out

Africkým utečencom Izrael neumožnil prístup k férovým a efektívnym azylovým procedúram a neprávom ich zatýka, píše sa v správe. Už skôr v tomto roku žiadatelia o azyl v Izraeli zorganizovali masový protest proti takémuto zaobchádzaniu. Izrael však tvrdí, že jeho politika týkajúca sa ilegálnych migrantov a utečencov zodpovedá medzinárodným zákonom. Vláda trvá na tom, že nejde o žiadateľov o azyl, ale ekonomických migrantov, ktorí považujú Izrael za atraktívnu destináciu, pretože je to najbližšia rozvinutá krajina, kde si môžu nájsť prácu.

 

Eritreania a Sudánci začali prichádzať vo veľkých počtoch do Izraela cez egyptský Sinajský polostrov v roku 2006. Do decembra 2012 tam dorazilo 37 000 občanov Eritrey a 14 000 Sudáncov. Podľa HRW prijal Izrael v uplynulých ôsmich rokoch rôzne opatrenia, aby ich primäl k odchodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies