Hrušovský:Podpisy SDKÚ za Kňažka a Bárdosa nie sú podstatné

NETKY.SK • 23 December 2013, 16:56 • 2 min
Hrušovský:Podpisy SDKÚ za Kňažka a Bárdosa nie sú podstatné

BRATISLAVA - Štvorica poslancov NR SR za SDKÚ-DS sa podpísala pod prezidentskú kandidatúru Milana Kňažka

slovakia

left justify in out

Prezidentský kandidát Pavol Hrušovský nepovažuje za podstatné, že niekoľkí poslanci NR SR za SDKÚ-DS sa podpísali pod prezidentskú kandidatúru Milana Kňažka a Gyulu Bárdosa. Ako povedal dnes pre agentúru SITA jeho hovorca Martin Krajčovič, nie sú podstatné podpisy na umožnenie kandidatúry, ale to, že SDKÚ už ako tretia parlamentná strana podporila Pavla Hrušovského ako spoločného prezidentského kandidáta.

Štvorica poslancov NR SR za SDKÚ-DS sa podpísala pod prezidentskú kandidatúru Milana Kňažka. Ide o Ľudovíta Kaníka, Jozefa Mikuša, Ivana Štefanca a Viliama Novotného. Traja z nich, okrem Ľudovíta Kaníka, podporili aj kandidáta Strany maďarskej komunity Gyulu Bárdosa. Ako povedal pre agentúru SITA Kaník, podpisy pod Kňažkovu kandidatúru neznamenajú jeho podporu, ale majú mu umožniť kandidovať v marcových prezidentských voľbách. "Termín vyhlásenia volieb, a tým aj odovzdanie petícií pod kandidatúru, mal jasný cieľ - znemožniť kandidovať v týchto voľbách. My im chceme v kandidatúre pomôcť," povedal Kaník. Podľa Štefanca platí rozhodnutie prezídia SDKÚ-DS, že strana podporuje v prezidentských voľbách Pavla Hrušovského. "Kňažko a Bárdos sú občianski kandidáti a zaslúžia si možnosť kandidovať, aby vo voľbách mohli rozhodnúť občania," povedal Štefanec pre agentúru SITA s tým, že vyhlásenie termínu volieb znemožnilo záujemcom o kandidatúru vyzbierať potrebných 15-tisíc podpisov od ľudí do 9. januára. 

V piatok minulý týždeň poslanci NR SR za OĽaNO a NOVA oznámili, že podporia podpismi kandidatúru Milana Kňažka a Gyulu Bárdosa. Rovnako sú ochotní podporiť po diskusii aj iných kandidátov, ktorí už oznámili záujem zúčastniť sa na prezidentských volieb. Kandidovať môžu tí kandidáti, ktorí predložia petíciu s 15-tis. podpismi občanov alebo ich podporia 15 poslanci NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies